Marinovat žampion je směšně jednoduché. Ráno naložíte a po celém dni vytáhnete z lednice rovnou hotovou večeři. Vyzkoušejte to, i když už bude po sezóně medvědího česneku. V tomto případě se dá v pohodě nahradit česnekem setým.
|
||||
Marinovat žampion je směšně jednoduché. Ráno naložíte a po celém dni vytáhnete z lednice rovnou hotovou večeři. Vyzkoušejte to, i když už bude po sezóně medvědího česneku. V tomto případě se dá v pohodě nahradit česnekem setým. Mít salát ve skleníku je fajn. V jednu chvíli čekáte, až se konečně rozroste a pak příjde okamžik, kdy jsou všechny hlávky připravené ke sklizni zaráz. Takže co s ním? Sezóna medvědího česneku neklepe, ale rovnou vlítla do dveří. Chtěla jsem si jej užít jinak, než obvykle a máte-li podobnou (dost zdravou) potřebu, budou se vám následující polévkové řádky líbit. Zvláště na Zelený čtvrtek. ChefSteps.com mě inspiroval k výrobě vlastního cibulové pyré. K čemu? Do koláčů, polévek, soté, do pomazánek, na bagetu, prostě skoro do všeho. Měl to být původně článek o tom, jak mít žravé placičky a vyhnout se přitom obilninám i luštěninám. Místo toho jsem se rozepsala o batátech a kromě placiček dostanete recept na bramborovo-batátové pyré a dýňový krém s batátou. Tapioka perly aplikované do bezlepkové pudinkové dobroty. S hruškou, jablkem, švestkou nebo s jakým ovocem chcete. Nebo raději s čokoládou? Když praktikuji odlehčení nebo jednodenní půst, jedu celý den na smoothie. Variant je nekonečně mnoho, zde tři exoticky perfektní pro zimní období. K této dokonalé zelenosti není ani třeba piniových oříšků. Docela si vystačíte s lokálními vlašáky. Celé se to plní do skleniček, z nichž nejméně jednu mám vždy v lednici po ruce. Žádná zelenina není obyčejná. Neobyčejnost černé ředkve spočívá v jejím blahodárném účinku na játra a kašel. Štiplavost ztlumíme tvarohovou peřinou a léčivé účinky podpoříme zázvorem. Chcete-li někoho chutně zdravotně nadopovat, můžete začít. Ideální příloha k vepřovému kolenu. Nevtipkuji. Čekanka umí pomoct s trávením tučných jídel, ale daleko víc se mi líbí jako lehký salátový oběd. A když ji správně koupíte a připravíte, nemusí být vůbec hořká. |
||||
© 2025 Věra Strnadová Chcete-li převzít či šířit dále obsah tohoto webu pro výdělečné účely, napište mi a vyžádejte si prosím předem můj souhlas. Všechna doporučení v článcích uvedená vychází z mých osobních zkušeností a z použité literatury. Nejedná se o léčebné metody ani návody, jak se vypořádat s případnou nemocí. Aplikace uvedených rad záleží čistě na vašem osobním zvážení. Jakýkoliv projev nemoci či potíže, stejně jako kombinaci užívaných léků, bylinek a jídla doporučuji konzultovat s ošetřujícím lékařem. Powered by WordPress & Atahualpa |
Právě probíráme