Věruška na Facebooku


Nakupuji také na...


Blog běží, díky...

Tvarohové noky s pohankou, mandlemi a jahodovým rozvarem

Jahoda nad tvarohovými nočky

Na jahodové téma v rychlosti a hlavně proto, že tohle je můj hlavní trhák v cooking show na Vivat Zelňák  přičemž je mi jasné, že si tuhle parádu nejspíš budete chtít udělat doma.

celý článek…

Bezlepkové borůvkové knedlíky

Bezlepkové borůvkové knedlíky

Triviální hrnkové knedlíky s ovocem, co jsem o nich básnila před rokem, levou zadní zvládnou být i bezlepkové. Na fotce ve verzi s borůvkami a meruňkami.

celý článek…

Jahodový džem s banánem

Jahodový džem s banánem

Vyhlídla jsem si jej i přesto, že kombinace jahod s banánem mě moc neoslovuje. Má však svůj důvod. Džem díky banánům krásně želíruje a při troše tolerantních chuťových buněk se dá uvařit i bez cukru.

celý článek…

Jahody z Gurmetu, v hrnku a ve smetaně

Jahody z Gurmetu

Hrnkové knedlíky s jahodami z prázdninového Gurmetu letošního a jahodový smetanový dezert z toho loňského. Obojí jednoduché a neuvěřitelně efektní.

celý článek…

Dvakrát jahodový dezert, krvavý a sexy

Jahodový dezert s ricottou

Taková jednoduchá hračička pro milovníky jahod. Jahody jsou prostě sexy a tady navíc vypadají jako pěkně krvavé maso, proč ne, když mají v zásobě i cenné železo. Takže posílám zamilovanou zásilku: po jednom od mléčné varianty a bezmléčné čokoládové.

celý článek…

Jahodová alchymie

Jahodové semifreddo

Přestože je česká buchtová a knedlíková klasika stálicí v našem letním ovocném jídelníčku, aspoň jednou za léto se hodí odskočit si na osvěžení k evropským sousedům. Příkladné italské semifreddo jste už jistě někde ochutnali, tak si ho pojďte vyrobit i doma! A bude taky pěna, jahodová.

celý článek…

Jahodová střela se šunkou

Sušená šunka s jahodovým přelivem

Krátký vstup na téma „červnová večeře pro šunkomilce“. Budou jahody se šunkou.

celý článek…

Nejlepší jahodová bublanina

Jahody v misce

Nejlepší svíčkovou dělá maminka, babička je přebornice přes frgál a vy, jakožto novopečená manželka a matka sem tam zkoušíte, který právě povedený pokrm vaše rodina stejně náležitě ocení. Experimentujete, kopírujete a trápíte se tu nad kynutým těstem, tam nad zdrclou omáčkou. Znáte to?

celý článek…