Věruška na Facebooku


Nakupuji také na...


Blog běží, díky...

Koriandrové pesto

Koriandrové pesto

Původně jsem chtěla publikovat čízkejk. Jenže koriandr vyhrál. Je to totiž mazec… barevně, chuťově a výživově zároveň. Metla na těžké kovy v těle a zároveň mana nebeská.

celý článek…

Pomazánka ze sušených rajčat a kešu

Pomazánka ze sušených rajčat a semínek

Jednoduché suroviny, triviální příprava a tolik chuti, že vás hned první olíznutí vystřelí do lahodných výšin. Nekecám.

celý článek…

Pomazánka z pečené dýně se semínky a rukolou

Pomazánka z pečené dýně se semínky a rukolou

Začátkem školního roku se to kolem dokola hemží zdravými svačinkami. Tady tedy jedna pomazánka ode mě vhodná zejména pro ty, co si na mléčné výrobky nepotrpí.

celý článek…

Pohanková focaccia a chřestové pesto

Pohanková focaccia a chřestové pesto

Aplikovat v mé kuchyni recepty z knihy Lahodně s Ellou je výzva. Upřímně jsem se těšila na kousanec do bezlepkové focaccie a chřestové pesto k tomu tak nějak vyplynulo z momentálních zásob. Tak tedy, je v tomto směru o co stát?

celý článek…

Cibulové pyré

Cibule - upečená na cibulové pyré

ChefSteps.com mě inspiroval k výrobě vlastního cibulové pyré. K čemu? Do koláčů, polévek, soté, do pomazánek, na bagetu, prostě skoro do všeho.

celý článek…

Menu na hory

Těstoviny s pestem

Tři dny na horách a šest jídel, která hravě zvládnete na apartmánovém sporáku. A samozřejmě si to všechno klidně můžete uvařit i doma.

celý článek…

Černý kořen, pomazánka a polévka

Černý kořen - řez

Polozapomenutý hadí mord španělský (prý se mu tak říkalo) v našich obchodech jen tak nekoupíte. Když na něj tedy někde narazíte, jděte po něm a berte i do zásoby. Jako doplněk zimní stravy je perfektní.

celý článek…

Univerzální pesto

Pesto

K této dokonalé zelenosti není ani třeba piniových oříšků. Docela si vystačíte s lokálními vlašáky. Celé se to plní do skleniček, z nichž nejméně jednu mám vždy v lednici po ruce.

celý článek…

Domácí hořčice

Domácí hořčice s oreganemedlé dárky frčí. Mým favoritem se pro letošní Vánoce stala domácí hořčice.

celý článek…

Pomazánka z černé ředkve

Pomazánka z černé ředkve

Žádná zelenina není obyčejná. Neobyčejnost černé ředkve spočívá v jejím blahodárném účinku na játra a kašel. Štiplavost ztlumíme tvarohovou peřinou a léčivé účinky podpoříme zázvorem. Chcete-li někoho chutně zdravotně nadopovat, můžete začít.

celý článek…