Věruška na Facebooku


Nakupuji také na...


Blog běží, díky...

Jak to bylo: Biopotravina roku 2012

kozí biomáslo společnosti AMALTHEA

Českou biopotravinou roku 2012 je kozí biomáslo společnosti AMALTHEA. Byla jsem v porotě, všechno jsem ochutnala a teď vám tu povím, co o tom vím.

celý článek…

Švestkový koláč na zimu

Švestkový koláč s mákem

Jaká je ideální zimní buchta? Muffin, bábovka, štrúdl a tenhle koláč. Tak dlouho jsem hledala šup-šup buchtu v novém pojetí, až jsem si ji vymyslela sama. Je hutná a zcela v duchu zimní sezóny vyžaduje přítomnost zavařeného (mraženého) ovoce.

celý článek…

Téměř Vesničan(kou) v Brně

Cuketkův přehled zdrojů Vesničana mě nakonec vyburcoval k reakci. Dva roky piluji život „Vesničana“ ve městě Brně a dva roky žijeme doma čím dál víc lokálně a bio. Nemohlo mě nenapadnout zda je rozdíl mezi Vesničanem v Praze a v Brně. Jestli to má jednodušší ten svobodný nebo ta s rodinou. A co všechno se vlastně za ty moje dva roky změnilo?

celý článek…

Haló, tady České bio 2009

České bio 2009

V neděli 24. května proběhlo na veletrhu Biostyl slavnostní vyhlášení ankety České bio 2009. Zvítězilo bio máslo Polabských mlékáren, a.s.. Ano to bio máslo, co z nedávného testu MF Dnes vyšlo jako propadák.

celý článek…

Ultrazdravé rebarborové bochánky

Rebarborové muffins

Když se začátkem května v zahradě objevily první stonky rebarbory, do jednoho ještě docela zeleného se s chutí zakousla naše devatenáctiměsíční dcera. Ona jej vážně snědla. V tu chvíli mi chyběla odvaha stonek jí s pláčem odejmout. Asi potřebovala doplnit kyseliny. Přes ty je rebarbora totiž odborník. A taky (mimo jiné) přes šťavnatou náplň do buchet.

celý článek…

Mibuna a mizuna

Biobedýnka z Velehradu

Dnes dorazila na místo určení moje další biobedýnka. V Brně jak jinak, než od Petra Weidenthalera z Velehradu. Kromě vyzkoušených a výborných cibulí a brambor, jarně obligátních ředkviček a krásných tuřínků jsem se zvědavostí očekávala hlavně listy. Je šest odpoledne a mibuna s mizunou na lince dychtivě vykukují z roztržených pytlíků.

celý článek…

Test pesticidů v ovoci a zelenině

Test ovoce a zeleniny na obsah pesticidů

V pondělí 23. března se pořad Černé ovce věnoval mimo jiné testu pesticidů v ovoci a zelenině. Bio versus nebio.

celý článek…

Buchta pro Krtečka

Tmavá buchta pro Krtečka

Každé úterní dopoledne v brněnské čtvrti Žebětín tvoří nadšené maminky program pro děti. A na programu je i svačinka. Jednu takovou jsem pekla i já.

celý článek…