Věruška na Facebooku


Nakupuji také na...


Blog běží, díky...

Vtipné kaše a dárek navíc

Kuchařka Vtipné kaše

Vy, co mě bedlivě sledujete, jste jistě zachytili moji knihu Vtipné kaše. K letošním Vánocům dostanete ke každé objednávce dárek v podobě porce Vtipné kaše na zalití… mé originální receptury na fermentovanou kaši. Více na www.vtipnekase.cz

Mám chuť psát o emocích v jídle

Chleba od Maryny

O tom, že na talíři se odráží láska, radost, napětí i strach. Emoce jsou energie a energie je všude.

celý článek…

Strekovský festival vína

Strekovský festival vína

Právě vyšel říjnový Apetit a v něm moje reportáž. Co se nevešlo do časopisu (a je toho hodně), to najdete zde. Do deníčku jest poznamenáno, že příští rok nelze tento festival vynechat.

celý článek…

Café Fara a jeden meruňkový kečup

Café Fara

Tohle místo je ikonou milovníků kávy a vůbec všech chuťových požitků. Vaří tu regionálně a sezóně, disponují krásným prostorem a prodávají místní speciality ve skle. Zavítáte-li někdy na jih Moravy, musíte tam zajít.

celý článek…

Den a noc vědců

Noc vědců 2011

V sobotu dopoledne jsem sbalila potomka a zamířila na jarmark Ona Dnes k Besednímu domu. Ještěže jsem to vzala obklikou. Jinak bych neochutnala recepturu chráněnou užitným vzorem č. 21619, neodnesla si perilu a neviděla výbuch v přímém přenosu.

celý článek…

Ochutnejte Kleť

Kleť - výhled

Výstup na Kleť nemohl dopadnout jinak. Když jsem tam poprvé vešla a po objednávce cappuccina uslyšela zvuk mlýnku na kávu, bylo rozhodnuto. Sem se musíme vrátit. A během jednoho týdne jsem tam táhla rodinu ještě dvakrát.

celý článek…

Sousedé na talíři – Die Nachbarn auf dem Teller

Sousedé na talíři - ukázkový stánek La Boucheé

Ve středu jsem si udělala výlet do Paláce šlechtičen. Svoje pojetí regionální kuchyně tam představoval šéfkuchař z La Bouchée Michal Hájek. Stálo za to být u toho.

celý článek…

Festival středomořských chutí a vůní v Brně

Sardinky čerstvé, buvolí mozzarella a olivový olej

Byla jsem tam ve čtvrtek. Vyhlídla si sardinky a než mi je vykuchali, nechala se od Italů utáhnout na nefiltrovaný oliváč a čtyři buvolí mozzarelly. Dostala jsem slevu, citron, tymián a recept. A právě o něj se s vámi chci podělit.

celý článek…

Jídlo z blízka se Sněhurkou

Jídlo zblízka - jehněčí pečínka v restauraci Boulevard

V Brně se teď ochutnávají lahůdky z moravských farem, pivovarů a vinařství. Na Jídlo z blízka jsem se zašla o víkendu podívat do restaurace Boulevard. A byla u toho i Sněhurka.

celý článek…

Kam pro chřest? Na farmu.

Chřest zelený - vršky, čerstvý řez

Zatímco bílé hlavičky křehkých sněženek hlásí v březnu definitivní jaro, na polích se – převážně pod černou fólií – teprve chystá vyrašit ta správná labužnická oslava konce zimy. Její sezóna začíná v dubnu, trvá necelé dva měsíce a říká se jí chřestová.

celý článek…