Věruška na Facebooku


Nakupuji také na...


Blog běží, díky...

Zelený chřest, rýžové nudle a křepelčí vejce

Rýžové nudle, chřest, křepelčí vejce

Čerstvý zelený chřest jsem nacpala do smoothie. Když však část pazochů krátce blanšírujte, dají se párovat třeba s křepelčím vejcem na lůžku z nudlí.

celý článek…

Quiche s chřestem a chřest v příkrmech

Zelený chřest

Můj oblíbený sezamový korpus na quiche tentokrát dostane ryze tvarohový kabátek osvěžený zeleným chřestem. Mimo to si ukážeme, jak chřest správně uvařit a jak jej aplikovat do dětských příkrmů.

celý článek…

3 v 1: Čerstvá pasta, medvědí česnek a chřest

Pasta od Cattaniho

Fenomén čerstvé pasty hýbe Brnem. Spárovala jsem jej tedy se sezónou medvědího česneku a chřestu. Jak to vypadá, když se tyhle tři suroviny hodí na talíř?

celý článek…

Kam pro chřest? Na farmu.

Chřest zelený - vršky, čerstvý řez

Zatímco bílé hlavičky křehkých sněženek hlásí v březnu definitivní jaro, na polích se – převážně pod černou fólií – teprve chystá vyrašit ta správná labužnická oslava konce zimy. Její sezóna začíná v dubnu, trvá necelé dva měsíce a říká se jí chřestová.

celý článek…

S chřestem o závod

Chřestový slaný koláč

Než si stihnete dát chřestovou polévku nebo tyhle mističky, chřest s holandskou omáčkou, jeho zapečenou variantu a slaný chřestový koláč, bude konec. Chřestové sezóny samozřejmě. Chřest vám poleze i ušima a možná lehce vyděsí vaše čichové vjemy v oné místnosti. Nemějte obavu, všechno je v pořádku!

celý článek…