Věruška na Facebooku ![](http://www.veruska.cz/facebook.gif)
Nakupuji také na... ![](http://www.veruska.cz/bio_country_logo.jpg)
Blog běží, díky...
![](http://www.veruska.cz/faster.gif)
|
![Jáhlová kaše s dýní a pestem z petržele a pórku](http://blog.veruska.cz/wp-content/uploads/jahly-dyne-kase-masle.jpg)
Až vás potká zimní splín a nebo jen tak budete chtít chuťově polaskat a delikátně zahřát, uvařte si tuhle kaši. Řadím ten recept k těm, co lze mít do půl hoďky na stole a přitom se – po okleštění – hodí i pro mrňousky. Už jsem vám říkala, jak moc delikátní umí být jáhly?
celý článek…
![Zelený chřest](http://blog.veruska.cz/wp-content/uploads/chrest2.jpg)
Můj oblíbený sezamový korpus na quiche tentokrát dostane ryze tvarohový kabátek osvěžený zeleným chřestem. Mimo to si ukážeme, jak chřest správně uvařit a jak jej aplikovat do dětských příkrmů.
celý článek…
![Černý kořen - řez](http://blog.veruska.cz/wp-content/uploads/cerny-koren-mleko.jpg)
Polozapomenutý hadí mord španělský (prý se mu tak říkalo) v našich obchodech jen tak nekoupíte. Když na něj tedy někde narazíte, jděte po něm a berte i do zásoby. Jako doplněk zimní stravy je perfektní.
celý článek…
![Omáčka z kořenové zeleniny s fenyklem](http://blog.veruska.cz/wp-content/uploads/omacka-zel.jpg)
Pyromáčka je můj pracovní název pro zeleninové pyré, co je skoro omáčkou. Potěší maminy s dítkem na příkrmech. A taky milovníky zeleniny, vegany a dietáře.
celý článek…
![Apetit 02/2012 - vývar Apetit 02/2012 - vývar](http://blog.veruska.cz/wp-content/uploads/vyvar1.jpg)
Mám skluz. Vývar vyšel už v půlce ledna a já si uvědomila, že zapomínám na prcky. Z archivu vyplaval jeden letní recept pro nejmenší, co jej lze aplikovat i teď. Tak tady je. A co bude dál?
celý článek…
![Kozí sýr na brokolicovém pyré Kozí sýr na brokolicovém pyré](http://blog.veruska.cz/wp-content/uploads/kozi-brokolice-pyre.jpg)
Můžou se člověku sbíhat sliny, když mixuje jídlo pro batole? Jasně, můžou! To když si prcek smlsne na brokolicovém pyré a vy si k tomu stejnému přidáte ještě česnek a správně křupavý kozí sýr.
celý článek…
![Červená čočka pro děti](http://blog.veruska.cz/wp-content/uploads/cocka-vejce.jpg)
Nevím, proč jsem si tady tento recept už dávno nepoznamenala. Asi mě mezitím zaměstnalo vytírání, houpání, koupání, mazání, zpívání, chování a nějaké další činnosti kolem dítěte. Znáte to. Nebo ne?
celý článek…
![Piškoty Piškoty](http://blog.veruska.cz/wp-content/uploads/piskot.jpg)
Umí zahrát na sladkou notu, pohladit žaludek při nemoci a zahnat náhlý pocit hladu. Spolehlivě vyvolají (piško)totální paniku na hřišti a doma jich není nikdy dost. Jsou křupavé, kulaté a jmenují se piškoty. Děti a pochroumaný žaludek je milují. A co vy, už jste si zapiškotovali kuchyň?
celý článek…
![Chřestový slaný koláč Chřestový slaný koláč](http://blog.veruska.cz/wp-content/uploads/chrestovy-kolac.jpg)
Než si stihnete dát chřestovou polévku nebo tyhle mističky, chřest s holandskou omáčkou, jeho zapečenou variantu a slaný chřestový koláč, bude konec. Chřestové sezóny samozřejmě. Chřest vám poleze i ušima a možná lehce vyděsí vaše čichové vjemy v oné místnosti. Nemějte obavu, všechno je v pořádku!
celý článek…
![Knihy Nigella Express a What Einstein Told His Cook Knihy Nigella Express a What Einstein Told His Cook](http://blog.veruska.cz/wp-content/uploads/kucharky-nigela-einstein.jpg)
Ještě, než na zahrádkách dozraje první letošní ovoce, máte čas trénovat. Co? No přece ty nejlepší lívance na světě. Lívance podle Nigelly Lawson se spoustou ovoce a báječným sirupem zmizí dřív, než je stihnete vkusně naservírovat na stůl. Sníte je hned a dokonce i bez ovoce. Jen tak. A když si k jídlu na chvíli sednete, možná se dočtete, proč je k sakru v jednom receptu nutný prášek do pečiva i soda bikarbona.
celý článek…
|
Právě probíráme