Věruška na Facebooku


Nakupuji také na...


Blog běží, díky...

Bezinkový sirup z plodů

Černý bez plod

Bezinky dozrávají a za chvíli už na ně může být pozdě. Na Vysočině ještě jsou, tak honem, honem. S větrem o závod z nich uvařte sirup.

co-je-vyzivou

CELÝ ČLÁNEK S RECEPTEM NAJDETE NA MÉM NOVÉM WEBU. PROSÍM TUDY…

Bezinkový sirup z plodů

 

9 komentářů k Bezinkový sirup z plodů

  • Dobrý den Ivano, já bych cedila i tak. Ta semínka zrovna z bezinek právě nejsou žádoucí.

  • avatar Ivana

    Dobrý den, mám vysokorychlostní mixér, který mi rozmixuje i zrníčka, takže z bobulí vzniká hutná tekutina. Když ji povařím potom dle Vašeho návodu, nemusím už tekutinu cedit? Jedná se mi především o zjednodušení práce, ale napadlo mě, jestli se vše necedí kůli jedovatosti semínek (která by třeba nepominula ani varem). Děkuji za odpověď

  • Pavlíno, vodu nechte vychládnout tak, aby nebyla vřelá. S hrncem si skrze vitamíny hlavu nelamte, to bychom nemohli v kovových hrncích vařit nic.

  • avatar Pavlína

    Dobrý večer,
    ta převařená voda má být vychladlá,
    nebo ji můžu nalít na bezinky hned,
    jakmile „zavře“?

    Nevadí vitamínům nerezový hrnec?
    (stejně to v něm nakonec budu vařit, že?)

    díky, pěkný večer

  • Jitko, tak to naprosto vůbec nevím. Ovšem sirup se dá vyrobit z ledasčeho… tak proč ne z černých rajčátek. Akorát já bych rajčata spíš viděla v nějaké slané úpravě – sušená, naložená?

  • avatar Jitka

    Dobrý den, letos jsem sklidila malé černé rajčátka. Tato rostlina pochází z Uralu. Jestli jste se s touto rostlinou setkala, tak bych chtěla poradit, zda je možné z plodů vyrobit sirup. Děkuji za odpověď.

  • Hmmmm, bezinkový sirup miluju, ale ještě jsem ho nikdy nedělala. Budu muset vyzkoušet :-)

  • Bezinky sem tam pustí bublinku, dostanou se téměř do varu a jsou v tomto stádiu chvíli, než se cukr rozpustí. To je myslím dostačující.
    Sirup z květů taky není třeba vařit a vydrží v lednici i rok, takže v klidu. Jen je třeba pohlídat si sterilní láhve, jejich nahřátí před plněním a hlavně to, aby byly suché. Pro jistotu můžete na vršek sirupu kápnout alkohol. No a pak už jen skladovat v chladu.

  • Takze bezinky vlastne nevarite, neprojdou uplne varem. Staci to? A mate zkusenost, ze takova konzervace bude dostacujici? Letos uz jsem si trochu sirupu z bezinek vyrobila, pro jistotu ho sterilovala, a ted se chystam na dalsi varku treba podle vaseho receptu, ale chci se ujistit, ze to chapu spravne s tou konzervaci.

Komentář

  

  

  

Můžete použít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>