Věruška na Facebooku


Nakupuji také na...


Blog běží, díky...

Ovocná zmrzlina s bylinkou

Banánová zmrzlina s kokosovým mlékem a bazalkou

Čisté ovoce, co vyčkává v mrazáku, až dostanete chuť na zmrzlinu. Vytáhnete, mixnete a nejpozději za půl hoďky si svůj výtvor slíznete.

celý článek…

Jahodová zmrzlina a hroznový olej

Jahodová zmrzlina s hroznovým olejem

Prý se hodí do marinád na různé druhy mas, ale já vám jej nabídnu ve zmrzlině. Olej z hroznových jader postrčí jahodovou zmrzku o level výš. Nekecám.

celý článek…

Škoda nevařit a olivová zmrzlina

Kuchařka Škoda nevařit

Vyměnili jsme si link, dlouho nic a hned potom vydal kuchařku. Martin Škoda učí (nejen) mládež, že vařit je zábava. Zkoušela jsem jeho zmrzlinu.

celý článek…

Zmrzka za 5 minut, co třeba banánová s mákem

Zmrzlina za 5 minut - banánová z mákem

Tenhle fígl je profláknutá hračka, co se o ní v kulinárních kruzích ví a mimo ně to málokoho doma napadne. Zmrzlinami se to teď všude na netu jen hemží, a tak si i tady probereme, jak namíchat fajn zmrzku bez zmrzlinového strojku za pět minut z toho, co máte vy osobně nejraději.

celý článek…

Jahodová alchymie

Jahodové semifreddo

Přestože je česká buchtová a knedlíková klasika stálicí v našem letním ovocném jídelníčku, aspoň jednou za léto se hodí odskočit si na osvěžení k evropským sousedům. Příkladné italské semifreddo jste už jistě někde ochutnali, tak si ho pojďte vyrobit i doma! A bude taky pěna, jahodová.

celý článek…