Věruška na Facebooku


Nakupuji také na...


Blog běží, díky...

Tvarohový chlebíček s pórkem

Tvarohový chlebíček s pórkem

Slaná svačinová hitovka. Vznikla úplně náhodou a takové recepty přece bývají nejlepší. Hutná a výživná alternativa všude tam, kde byste si dali chleba. U mě doma bodoval zejména v doprovodu se zastřeným vejcem.

celý článek…

Jáhlová kaše s máslovou dýní a pestem z petrželky a pórku

Jáhlová kaše s dýní a pestem z petržele a pórku

Až vás potká zimní splín a nebo jen tak budete chtít chuťově polaskat a delikátně zahřát, uvařte si tuhle kaši. Řadím ten recept k těm, co lze mít do půl hoďky na stole a přitom se – po okleštění – hodí i pro mrňousky. Už jsem vám říkala, jak moc delikátní umí být jáhly?

celý článek…

Quiche s chřestem a chřest v příkrmech

Zelený chřest

Můj oblíbený sezamový korpus na quiche tentokrát dostane ryze tvarohový kabátek osvěžený zeleným chřestem. Mimo to si ukážeme, jak chřest správně uvařit a jak jej aplikovat do dětských příkrmů.

celý článek…

Quiche s černým sezamem, cibulovým pyré a cuketou

Quiche s černým sezamem, cibulovým pyré a cuketou

Zbláznila jsem se do sezamového korpusu na quiche a zároveň se rozhodla, že pro něj nadchnu i vás. Špaldovou verzi jsme si dali v koláči s cibulovým pyré. Teď mě baví verze bezlepková a její snoubení s černým sezamem.

celý článek…

Quiche s cibulovým pyré

Quiche s cibulovým pyré

Jestli jste si už vyrobili cibulové pyré, pusťte se do tohoto koláče. Nebo si to pyré honem vyrobte, je jednoduché. A pak už sklízejte ovace za koláč bez mléčných výrobků a přesto nabitý vápníkem.
celý článek…

Cibulové pyré

Cibule - upečená na cibulové pyré

ChefSteps.com mě inspiroval k výrobě vlastního cibulové pyré. K čemu? Do koláčů, polévek, soté, do pomazánek, na bagetu, prostě skoro do všeho.

celý článek…

Osvěžující letní oběd: gazpacho pro vás i pro děti

GazpachoTento evergreen letních měsíců v jisté kombinaci splňuje představy o vitariánské stravě. O jakou kombinaci jde si teď ukážeme. Je z čerstvých surovin, tedy komplet raw, taky vegan, bez lepku a hodí se i pro malé děti.

celý článek…

Králík na rajčatech a cuketách

Králík na rajčatech a cuketách

To je zlaté posvícení, to je zlatá neděle, máme maso a zas maso, k tomu kousek pečeně. Bude jeden králík stačit k nápravě mé (ne)masné reputace? Uděláme si ho lehce pro francouzsku a těžce zeleninově. Zahrady (a zelné trhy) právě teď chrlí rajčata a cukety po kilech. Až jich budete mít dost, pořiďte jim králičí společnost!

celý článek…