Věruška na Facebooku


Nakupuji také na...


Blog běží, díky...

Pohankový dortík s tvarohovým krémem

Pohankový dortík s tvarohovým krémem

Triviální a efektní. Ideální do rodinného šrumce na začátku školního roku, protože i tehdy se můžou slavit narozeniny. S dozvuky letního ovoce, bezlepkové a patřičně uzeměné tvarohem 😉

celý článek…

Dort ke zdravým narozeninám

Banánový dort s mascarpone v marcipánovém kabátku

Bylo mi nakresleno, jak má dort vypadat. Bylo mi i popsáno, z čeho asi tak má být. A bylo jasné, že mi to dá zabrat. Co bych pro svoji dcerku neudělala.

celý článek…

Dort k prvním narozeninám

Dort k prvním narozeninám - pohled shora

Bude se hodit rodičům, co dovolí dítku se lžičkou v ruce pěkně se na dortu vyřádit a přitom řeší suroviny, co se potomkovi takto dostanou do úst.

celý článek…

Dort v Apetitu

Apetit 11/2012 - dorty

Už vám přišel nový Apetit? Moje schránka tentokrát zeje prázdnotou. Přitom mám děsné nutkání na šestnácté stránce zkontrolovat, jak dopadl můj dortový rozstřel.

celý článek…

Dortovaná

Tuhle hru hraju ráda po celý rok, ale hlavní proud u nás vypuká po prázdninách. Důvodů je hned několik, zajímavější je ale výsledek. Ten letošní stál za to. Moje dortové skóre vynesla do nebesky čokoládových výšin řepná novinka. A taky se vrátím k ořechové variantě pro našeho pradědu.

celý článek…

Dort pro Elišku

Dort pro Elišku

Na státní svátek 28.září se mi po DVAnácti hodinách intenzivních porodních ohlasů narodila dcera. Včera měla DVA roky. Nikdy mi život neutíkal rychleji. Aspoň DVA měsíce jsem vybírala dárky a DVA týdny plánovala dort. Místo panenek a oblečků se doma sešly stavebnice, vláčky a tabule. A místo plánovaného dortu, jeden experimentální.

celý článek…