Věruška na Facebooku


Nakupuji také na...


Blog běží, díky...

Krém z batát a brambor s pestem z kopřiv a oddenkem lotosu

Krém z batát a brambor s pestem z kopřiv a lotosem

Zastaveníčko s chrapotem a kašlem. Copak mě to asi dusí? A jak se s tím projíst všedním dnem? Pomůže vše zelené a taky můj nový objev, lotos.

celý článek…

Smoothie jablko - mrkev - chřest

Smoothie jablko-mrkev-chřest

Dá se chřest jíst bez tepelné úpravy? Jasněže dá! Ten zelený chutná jako křupavě nasládlý hrášek a perfektně se hodí do smoothie.

celý článek…

Jáhlová kaše s máslovou dýní a pestem z petrželky a pórku

Jáhlová kaše s dýní a pestem z petržele a pórku

Až vás potká zimní splín a nebo jen tak budete chtít chuťově polaskat a delikátně zahřát, uvařte si tuhle kaši. Řadím ten recept k těm, co lze mít do půl hoďky na stole a přitom se – po okleštění – hodí i pro mrňousky. Už jsem vám říkala, jak moc delikátní umí být jáhly?

celý článek…

Bezlepkové sušenky (cookies)

Bezlepkové sušenky (cookies)

S pohankovou moukou, javorovým sirupem a kokosem. Chutnají dětem a rodiče se u toho musí držet, aby ratolestem vůbec něco zbylo.

celý článek…

Quiche s chřestem a chřest v příkrmech

Zelený chřest

Můj oblíbený sezamový korpus na quiche tentokrát dostane ryze tvarohový kabátek osvěžený zeleným chřestem. Mimo to si ukážeme, jak chřest správně uvařit a jak jej aplikovat do dětských příkrmů.

celý článek…

Batáty, sladké brambory co bramborami nejsou

Batáty

Měl to být původně článek o tom, jak mít žravé placičky a vyhnout se přitom obilninám i luštěninám. Místo toho jsem se rozepsala o batátech a kromě placiček dostanete recept na bramborovo-batátové pyré a dýňový krém s batátou.

celý článek…

Černý kořen, pomazánka a polévka

Černý kořen - řez

Polozapomenutý hadí mord španělský (prý se mu tak říkalo) v našich obchodech jen tak nekoupíte. Když na něj tedy někde narazíte, jděte po něm a berte i do zásoby. Jako doplněk zimní stravy je perfektní.

celý článek…

Dvě pyromáčky, cuketová a kořenová s fenyklem

Omáčka z kořenové zeleniny s fenyklem

Pyromáčka je můj pracovní název pro zeleninové pyré, co je skoro omáčkou. Potěší maminy s dítkem na příkrmech. A taky milovníky zeleniny, vegany a dietáře.

celý článek…

Naše snídaňové kaše

Kaše ovesná s dýňovým prachem a javorovým sirupem

Odejít ráno od nás z domu bez kaše je jako zapomenout si vzít bundu v teplotách kolem nuly. Kaše zahřeje, je sytá a báječně sladká. Co si víc ráno přát?

celý článek…

Droboučké dobroty, piškoty

Piškoty

Umí zahrát na sladkou notu, pohladit žaludek při nemoci a zahnat náhlý pocit hladu. Spolehlivě vyvolají (piško)totální paniku na hřišti a doma jich není nikdy dost. Jsou křupavé, kulaté a jmenují se piškoty. Děti a pochroumaný žaludek je milují. A co vy, už jste si zapiškotovali kuchyň?

celý článek…