Věruška na Facebooku


Nakupuji také na...


Blog běží, díky...

Polévka z hlávkového salátu

Polévka z hlávkového salátu

Mít salát ve skleníku je fajn. V jednu chvíli čekáte, až se konečně rozroste a pak příjde okamžik, kdy jsou všechny hlávky připravené ke sklizni zaráz. Takže co s ním?

Zásobena salátem ze skleníku rodičů (díky za něj) jsem ještě donedávna každé jaro „mučila“ rodinu salátovou přílohou ke kdečemu. K rizotu, k těstovinám, k zapečené zelenině, mezi chleba na svačinu a dokonce i k pizze. Ano, i u nás se jí pizza, domácí samozřejmě 😉

co-je-vyzivou

CELÝ ČLÁNEK S RECEPTEM NAJDETE NA MÉM NOVÉM WEBU. PROSÍM TUDY…

Hlávkový salát a základ na polévku

Salát v blenderu

Polévka z hlávkového salátu

Polévku  s klidem podávám dětem od 1,5 roku, samozřejmě bez pepře a decentně solenou. Sedmikrásky jím u nás doma jen já a dcera.

Mohlo by vás zajímat:
Pěna z červené čočky s kopřivami - detailPěna z červené čočky s kopřivami Quiche s cibulovým pyréQuiche s cibulovým pyré Špenátový koláčŠpenátový koláč

6 komentářů k Polévka z hlávkového salátu

  • avatar Jitka

    Moc se mi polévka a vůbec ten nápad líbí… ale raději píšu, že bez blenderu to nemá smysl zkoušet. Zkusila jsem s normálním mixérem a bohužel to nešlo rozmixovat na krém :-(

  • avatar Jana

    Polévka je výborná, kdo by to byl čekal :-)? Ještě jsem přimixovala trochu rukoly a lžičku pesta z medvědího česneku, super. Díky za zajímavý recept.

  • Vendulo, naprostý souhlas. Máslovou Manku jsem taky na zkoušku koupila a s Fitol se nedá srovnat, barvou ani chutí. Až na tu cenu, Fitol není z levného kraje, dokonce je dražší, než můj prvotřídní řecký panenský organic olivový olej. Ale co by člověk neudělal (a nekoupil) pro zdraví, že ano 😉

  • Já osobně mám třeba řepkový máslový docela ráda, ale musí se hledat kvalitní – třeba Fitol (tuším) co prodávají ve Sklizenu. Jednou jsem zkusila český výrobek Manka máslová, a ten byl dost hnusný, ta „máslová“ vůně a chuť byla spíš jako margarín, dost odporné.

  • Pavlo, řepkový máslový mi byl taky podezřelý, ale prý je s ním vše v pořádku. Každopádně se do polívky hodí víc máslo, než oliváč, ale zase z výživového hlediska by bylo fajn je namíchat i s řepkovým… takže ať si každý vybere po svém.

  • Krásná polívka, má úžasnou barvu a ze salátu je to docela nezvyklý :) Ideální pro lidi, který mají problém s „listím“.. Akorát řepkovej máslovej olej zní skoro jedovatě, nemůžu si pomoct 😀 Já bych pod cibulku dala oliváč a nebo máslo :)

Komentář

  

  

  

Můžete použít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>