Věruška na Facebooku


Nakupuji také na...


Blog běží, díky...

NOVÉ WEBOVÉ STRÁNKY

co-je-vyzivou

NA WWW.VERUSKA.CZ už běží komplet nový web včetně všech receptů – starých i těch úplně nových. Obsah blogu poběží ještě přes prázdniny, postupně všechny stránky přesměrujeme na web nový. Přeji příjemné počtení… už to není jen o receptech aneb co vše je nám výživou…

Videa na YouTube

veruska-you-tube

Než konečně spustím nové stránky, začala jsem pro vás točit videa na YouTube kanál

Na prvních třech je se mnou má nejmladší, protože se ode mě odmítá hnout a téměř vše dělá se mnou. Jde mi o to ukázat, jak jednoduše lokálně, sezónně, levně a přitom velmi výživně a pestře se dá v těchto chvílích stravovat. Všude se tam prolíná jarní zeleň, a tak se se mnou naučíte rozeznávat divoké byliny a plevele, které jste zatím jen ignorovali. Jsou tím nejvýživnějším lékem, který nám příroda na jaře poskytuje.

Je tam toho mnohem více a v každém tom videu navazuji i na teorii chutí a jejich spojitosti s orgány a emocemi tak, jak to krátce popisuji ve Vtipných kaších.

 

 

Něco se chystá

Zapečené ovoce se špaldovou drobenkou

Mám nutkavou potřebu vám popovídat, proč tu nepřibývají články a co se vlastně děje v pozadí. Teď přemýšlím, čím vlastně začít.

celý článek…

Kdo maže, ten jede

Másla a oleje v Dobrém ránu 7.2.2017
Téma Dobrého rána 7. února stojí za delší článek. Tuky už nejsou strašák, místo nich teď lynčujeme sacharidy a když už, tak pro jistotu všechny. Z extrému do extrému. Co s tím? A čím teda mazat?

celý článek…

Vaření s omezením v Dobrém ránu

Věruška v Dobrém ránu 4.11.2016

Jak a co jsem vymyslela pro vaření s omezením, tedy česká klasika bez lepku, bez laktózy, pečení bez vajec a s nízkým glykemickým indexem. To vše v Dobrém ránu 4. listopadu.

celý článek…

Bezlepkové svačinky v Sama doma

Věruška v Sama doma 16.9.2016Bezlepkové dobroty pro všechny. Jde to i bez instantních směsí. Chutnalo přítomným dětem? A je lepek takový strašák?

celý článek…

Svatojánské byliny, sběr a co s nimi v kuchyni

Šanta detail

V pondělí úplněk, v úterý letní slunovrat a v pátek svatojánská noc. Magická kombinace pro magické byliny. Vydejte se na sběr. A klidně i jindy. Řeknu vám proč.

celý článek…

Šafrán v Dobrém ránu

Šafránové recepty v Dobrém ránu 23.3.2016

O šafránu. I když všechny ty recepty lze dělat i bez něj. Já se však přimlouvám, někdy si to se šafránem zkuste. Budete mile překvapeni.

celý článek…

Proteinové tyčinky v Sama doma

Věruška v Sama doma 26.2.2016

Chtěla jsem na proteinové tyčinky udělat workshop. Tak proč ne rovnou v Sama doma :-)

celý článek…

Červená řepa v Dobrém ránu

Věruška v Dobrém ránu 9.2.2016 - červená řepa

Hrátky s červenou řepou v Dobrém ránu na čété dvojce. Všechno se snědlo do posledního drobku.

celý článek…