Věruška na Facebooku


Nakupuji také na...


Blog běží, díky...

Umění francouzské kuchyně v češtině

Umění francouzské kuchyně - obal

Bible milovníků francouzské kuchyně konečně vyšla v češtině. Bylo mi ctí být u toho, ačkoliv to bylo nekonečné. Dáme si ochutnávku: dušenou růžičkovou kapustu s jedlými kaštany. Odhoďte předsudky a čtěte!

celý článek…

Strekovský festival vína

Strekovský festival vína

Právě vyšel říjnový Apetit a v něm moje reportáž. Co se nevešlo do časopisu (a je toho hodně), to najdete zde. Do deníčku jest poznamenáno, že příští rok nelze tento festival vynechat.

celý článek…

Recenze: Život bez lepku - kuchařka pro pevné zdraví

Život bez lepku - obálka

Trápí vás potíže s koncentrací? Máte deprese a bolesti hlavy? Nebo trpíte alergií a nevysvětlitelnými kožními projevy? Za tím vším může být lepek. A pokud jste úplně fit, budiž vám inspirací alespoň recept na pečené batáty.

celý článek…

JEZTE ČESKY a makový koláč s povidly

Jezte česky - rok v naší kuchyni

Tuhle recenzi jsem si dlouho schovávala v šuplíku. Oprášit a publikovat, tři, dva, jedna, teď. Zrovna je totiž čas na ryze podzimní makový koláč, který jsem podle autorek pekla.

celý článek…

Škoda nevařit a olivová zmrzlina

Kuchařka Škoda nevařit

Vyměnili jsme si link, dlouho nic a hned potom vydal kuchařku. Martin Škoda učí (nejen) mládež, že vařit je zábava. Zkoušela jsem jeho zmrzlinu.

celý článek…

Starsano aneb jak funguje Scuk

Starsano, jídelní lístek

Když jsem minulý pátek mířila do Prahy, vyhlídla jsem si k obědu nedávno otevřený podnik Starsano. Kde jsem hledala inspiraci a proč padla volba zrovna na něj…

celý článek…

Chipotle v Londýně

Budova Chipotle

Chipotle je název pro uzenou papričku jalapeno. Za „svou“ ji přijal jeden americký řetězec specializující se na rychlé mexické jídlo. Byla by to nuda, kdyby filozofií Chipotle nebyl trvale udržitelný rozvoj a podpora lokální produkce. Na starém kontinentu se rozkoukávají. Zatím.

celý článek…

Z MF Dnes domů

Dnes na brno.idnes.cz vyšla moje poslední recenze – s týdenním zpožděním oproti tištěné verzi. Po restauracích jsem v zájmu MF Dnes chodila bezmála jeden celý rok.

celý článek…

Vysočina: restaurace Tisůvka

Restaurace a pension Tisůvka

Opírajíc se o kolo stojíme v malebném srdci Vysočiny, na úpatí skalního útvaru Tisůvka, v maličkaté obci Cikháj. Když šlápneme do pedálů, dojedeme v mžiku na osm kilometrů vzdálených Devět skal. A když se na chvíli zastavíme, ochutnáme to nejlepší z kuchyně restaurace Tisůvka. Kterou možnost si vybereme?

celý článek…

Potopí se Noem Arch?

Interiér Noem Arch

Původní koncept restaurace Noem Arch má na svědomí Roman Hadrbolec. Kuchař, který vařil na věhlasné lodi a několika světovým celebritám, poté se vrátil zpět do vlasti a mimo jiné vydal kuchařku. Romanova Noem Arch gastronomie slibovala vyváženost a rozmanitost chutí s použitím čerstvých surovin. A jak je to ve skutečnosti?

celý článek…