Věruška na Facebooku


Nakupuji také na...


Blog běží, díky...

Medvědí česnek na Zelený čtvrtek

Polévka z fenyklu, petržele, celeru a medvědího česneku

Sezóna medvědího česneku neklepe, ale rovnou vlítla do dveří. Chtěla jsem si jej užít jinak, než obvykle a máte-li podobnou (dost zdravou) potřebu, budou se vám následující polévkové řádky líbit. Zvláště na Zelený čtvrtek.

celý článek…

Velikonoční perník

Velikonoční perník

Místo rádoby čokoládových vajec a zajíců vrazte koledníkům do ruky úhledný pytlík s tímto perníkem. Zaručuji, že napřesrok jej budou vyžadovat dvojnásob.

celý článek…

Velikonoce na krku aneb půst (ne)končí

Velikonoce

Jak jsem dopadla po osmi týdnech půstu? Jak se žije samotnému vegetariánu/veganu mezi samými masožrouty? A šly kila dolů? Zkušenosti se mají předávat a pro mě je nejjednodušší napsat na blog.

celý článek…

Velikonoční marcipán

Marcipánová koule s hořkou čokoládou

Může za to dcerka. Chtěla marcipán a jsou z toho koule pro muže, co přijdou s pomlázkou. Naštěstí víme, kolik jich potřebujeme a naštěstí se zatím nesnědly.

celý článek…

Velikonoční beránek na máku a mrkvi

Velikonoční beránek na máku a mrkvi

… ještě s panenským řepkovým olejem a očima a čumákem ze sušených plodů goji. Tohle mi projde možná jen u zarytých praktikantů zdravé výživy. I když, zase tak ultrazdravé tohle dílo nebude. Zato vláčné bude až až.

celý článek…

Klíč(ky) k jaru

Klíčení

O čem jiném psát v den jarní rovnodennosti. Když už tohle čtete, pravděpodobně klíčíte. A nebo aspoň chcete. Já tuto činnost nevynechám žádný rok a něco by u mě v kuchyni nebylo správně, kdyby pokaždé nekralovala další klíčící novinka.

celý článek…

Jehněčí v Apetitu a moje halal zkušenost

Apetit 04/2012 - jehněčí maso

Ta fotka mi lichotí. Momentálně mám blíž ke tvaru sudu s oteklými nohami, které mě ale díkybohu stále ještě unesou na každodenní nákupy v mých oblíbených obchůdcích. Do jednoho takového jsem se v Brně vydala už před pár měsíci (to ještě jako malý soudeček), abych otestovala halal jehněčí.

celý článek…

Velikonoční nádivka s kopřivou a medvědem

Velikonoční nádivka s kopřivou a medvědím česnekem

Sliby se mají plnit, i o Velikonocích. Kdo čekal na medvědí nádivku, nechť si připraví sekáček. Konec sezóny medvědího česneku se letos elegantně kloubí se začátkem sezóny kopřiv a oslavou Velikonoc. Tak proč toho nevyužít.

celý článek…

Velikonoční barvení bez éček

Velikonoční vejce slepičí obarvené červenou cibulí

Nezasvětit Velikonoce barevným vajíčkům je hřích a použít k jejich barvení Ečka v čele s Benzoanem sodným je hřích na druhou. Nahmátněte ve spíži raději slupky z cibule, červené zelí, kurkumu a nebo červenou řepu. Ti všichni a mnozí další mají k barvení (čehokoliv) hodně co říct.

celý článek…

Škola vaření U Kastelána - příprava na Velikonoce

Škola vaření U Kastelána

Letošní kalendář ruku v ruce s počasím hlásí definitivní jaro. Zasejte řeřichu, natrhejte kopřivy, nakupte jehněčí a vejce (k barvení se tady dostaneme co nevidět) a dejte se do pilování velikonoční hostiny. Třeba pod vedením Michala Götha z brněnské restaurace U Kastelána. Máte na to týden!

celý článek…