Věruška na Facebooku


Nakupuji také na...


Blog běží, díky...

Krém z batát a brambor s pestem z kopřiv a oddenkem lotosu

Krém z batát a brambor s pestem z kopřiv a lotosem

Zastaveníčko s chrapotem a kašlem. Copak mě to asi dusí? A jak se s tím projíst všedním dnem? Pomůže vše zelené a taky můj nový objev, lotos.

celý článek…

Jáhlová kaše s máslovou dýní a pestem z petrželky a pórku

Jáhlová kaše s dýní a pestem z petržele a pórku

Až vás potká zimní splín a nebo jen tak budete chtít chuťově polaskat a delikátně zahřát, uvařte si tuhle kaši. Řadím ten recept k těm, co lze mít do půl hoďky na stole a přitom se – po okleštění – hodí i pro mrňousky. Už jsem vám říkala, jak moc delikátní umí být jáhly?

celý článek…

Quiche s chřestem a chřest v příkrmech

Zelený chřest

Můj oblíbený sezamový korpus na quiche tentokrát dostane ryze tvarohový kabátek osvěžený zeleným chřestem. Mimo to si ukážeme, jak chřest správně uvařit a jak jej aplikovat do dětských příkrmů.

celý článek…

Dvě pyromáčky, cuketová a kořenová s fenyklem

Omáčka z kořenové zeleniny s fenyklem

Pyromáčka je můj pracovní název pro zeleninové pyré, co je skoro omáčkou. Potěší maminy s dítkem na příkrmech. A taky milovníky zeleniny, vegany a dietáře.

celý článek…

Kozí sýr na brokolicovém pyré

Kozí sýr na brokolicovém pyré

Můžou se člověku sbíhat sliny, když mixuje jídlo pro batole? Jasně, můžou! To když si prcek smlsne na brokolicovém pyré a vy si k tomu stejnému přidáte ještě česnek a správně křupavý kozí sýr.

celý článek…

Droboučké dobroty, piškoty

Piškoty

Umí zahrát na sladkou notu, pohladit žaludek při nemoci a zahnat náhlý pocit hladu. Spolehlivě vyvolají (piško)totální paniku na hřišti a doma jich není nikdy dost. Jsou křupavé, kulaté a jmenují se piškoty. Děti a pochroumaný žaludek je milují. A co vy, už jste si zapiškotovali kuchyň?

celý článek…

Dýňové pyré a první příkrm

Dýně Hokkaido

V životě každé novopečené matky zhruba kolem šestého měsíce po tom nastane zásadní zlom pod krycím názvem příkrm. Mléko drobečkovi už nestačí a zvuky signalizující nutnost degustace vašeho právě připraveného oběda jsou často k nepřeslechnutí. Nastal čas ochutnat něco normálního.

celý článek…