Věruška na Facebooku


Nakupuji také na...


Blog běží, díky...

Dýňové rizoto z amarantu a quinoy

Dýnové rizoto z amarantu a quinoy

Děje se toho teď moc moc moc. Co se mi narodila má třetí, moc jsem toho sem nenapsala. Kratičké volné chvilky u počítače věnuji převodu článků do nového systému a jednoduché recepty s fotkami dávám sem tam na můj instagram. Kdo mě nesledujete na sociálních sítí, mám tu pro vás teď aspoň jeden nový recept.

celý článek…

Quinoa s pečenou dýní a granátovým jablkem. Plus novoroční přání

Quinoa s pečenou dýní a granátovým jablkem

Takto bude vypadat první dekáda nastávajícího roku. Spirálovitě lehká a zemitě pečená zároveň, svěžě růžovočervená a decentně kořeněná. Dokonalá fúze napříč kontinenty.

celý článek…

Porridge s chřestem a kozím sýrem

Porridge s chřestem a kozím sýrem

Recept původně chystaný pro brněnskou chřestovou slavnost Vivat Zelňák, kde jsem si vymyslela, že vám dám v rámci cooking show ochutnat. Lidé míní a počasí mění. Místo live si jej dáme aspoň virtuálně.

celý článek…

Zelený chřest, rýžové nudle a křepelčí vejce

Rýžové nudle, chřest, křepelčí vejce

Čerstvý zelený chřest jsem nacpala do smoothie. Když však část pazochů krátce blanšírujte, dají se párovat třeba s křepelčím vejcem na lůžku z nudlí.

celý článek…

Jáhlová kaše s máslovou dýní a pestem z petrželky a pórku

Jáhlová kaše s dýní a pestem z petržele a pórku

Až vás potká zimní splín a nebo jen tak budete chtít chuťově polaskat a delikátně zahřát, uvařte si tuhle kaši. Řadím ten recept k těm, co lze mít do půl hoďky na stole a přitom se – po okleštění – hodí i pro mrňousky. Už jsem vám říkala, jak moc delikátní umí být jáhly?

celý článek…

Quiche s cibulovým pyré

Quiche s cibulovým pyré

Jestli jste si už vyrobili cibulové pyré, pusťte se do tohoto koláče. Nebo si to pyré honem vyrobte, je jednoduché. A pak už sklízejte ovace za koláč bez mléčných výrobků a přesto nabitý vápníkem.
celý článek…

Čočkový dhal

Dhal z červené čočky se zeleninou

Dhal je luštěninové jídlo z jednoho hrnce, které názorně ukazuje, jak lze z jednoduchých surovin vytvořit skvostný a levný pokrm.

celý článek…

Batáty, sladké brambory co bramborami nejsou

Batáty

Měl to být původně článek o tom, jak mít žravé placičky a vyhnout se přitom obilninám i luštěninám. Místo toho jsem se rozepsala o batátech a kromě placiček dostanete recept na bramborovo-batátové pyré a dýňový krém s batátou.

celý článek…

Umění francouzské kuchyně v češtině

Umění francouzské kuchyně - obal

Bible milovníků francouzské kuchyně konečně vyšla v češtině. Bylo mi ctí být u toho, ačkoliv to bylo nekonečné. Dáme si ochutnávku: dušenou růžičkovou kapustu s jedlými kaštany. Odhoďte předsudky a čtěte!

celý článek…

Topinambury: salát a dýňová polévka

Topinambury a dýně

Raw salát z topinamburů a topinamburová polévka s dýní, tedy s vnitřkem dýně, co zbyl po dlabání.

celý článek…