Věruška na Facebooku


Nakupuji také na...


Blog běží, díky...

Pomazánka z dýně a pečení na jeřabinách

Dýně, hrušky, jeřabiny - kompozice

V zářijovém článku pro TopLife (strana 36, prosím) jsem odkázala na svůj blog pro recept na dýňovou pomazánku a taky psala o útlejší variantě dýňového pyré pro prcky. Co jsem slíbila, plním, takže smršť dýňových receptů, včetně jedné asijské sladkosti je tady. A nezapomenu ani na maso pečené na cibuli a jeřabinách.

celý článek…

Dort pro Elišku

Dort pro Elišku

Na státní svátek 28.září se mi po DVAnácti hodinách intenzivních porodních ohlasů narodila dcera. Včera měla DVA roky. Nikdy mi život neutíkal rychleji. Aspoň DVA měsíce jsem vybírala dárky a DVA týdny plánovala dort. Místo panenek a oblečků se doma sešly stavebnice, vláčky a tabule. A místo plánovaného dortu, jeden experimentální.

celý článek…

Můj zářijový tip: dýňový dip

Dýně Hokkaido

Lovím v archivu a přemýšlím. Psát raději sladce ovocně, slaně po italsku nebo pálivě orientálně? A co třeba zářijově na oranžovo? O dýni v příkrmech už řeč byla. Teď se koukneme, kterak obyčejné pohoštění oranžová síla povýší na luxusní párty. A nepůjde jen o barvu!

celý článek…

Dýňové pyré a první příkrm

Dýně Hokkaido

V životě každé novopečené matky zhruba kolem šestého měsíce po tom nastane zásadní zlom pod krycím názvem příkrm. Mléko drobečkovi už nestačí a zvuky signalizující nutnost degustace vašeho právě připraveného oběda jsou často k nepřeslechnutí. Nastal čas ochutnat něco normálního.

celý článek…