Věruška na Facebooku


Nakupuji také na...


Blog běží, díky...

Pomazánka z černé ředkve

Pomazánka z černé ředkve

Žádná zelenina není obyčejná. Neobyčejnost černé ředkve spočívá v jejím blahodárném účinku na játra a kašel. Štiplavost ztlumíme tvarohovou peřinou a léčivé účinky podpoříme zázvorem. Chcete-li někoho chutně zdravotně nadopovat, můžete začít.

co-je-vyzivou

CELÝ RECEPT NAJDETE NA MÝCH NOVÝCH STRÁNKÁCH… PROSÍM TUDY…

Černá ředkev

10 komentářů k Pomazánka z černé ředkve

  • Dano, brát to striktně, tak ovoce jen samostatně a podle typu a sezóny buď povařené nebo tak, jak jej příroda stvořila. A když už tedy kombinovat, pak s obilovinou :-)

  • avatar Dana

    Podobnou pomazánku dělám, ale místo živoč. sýru dám povařené natur tofu a trochu mandlového mléka. Paní Věro, je podle ajurvédy vhodné kombinovat obilovinu s ovocem?
    Děkuji.D.

  • Danielko bravo! Jen mi to nedá.. ohledně banánu.. ájurvéda jej považuje za velice těžce stravitelný a v podstatě jeho konzumaci nedoporučuje. Ale když už, pak jej konzumujte samostatně a nejlépe doplněný o koření, které s jeho stravitelností tělu pomůže – ideál je mletý kardamom. Ukazovala jsem fajn recept s banánem v Dobrém ránu tady v tomto vstupu http://www.ceskatelevize.cz/porady/10435049455-dobre-rano/317291310020001/?video&index=514859#video

  • avatar Daniela Hazuková

    Dobrý den,
    před několika dny jsem si ji v Albertu koupila. Zaimprovizovala jsen, nastrouhala ji společně s jablkem, rozmačkala do toho banán, přidala do toho trochu medu, promíchala … med to všechno krásně rozpustil – síla silic se dala bez problému konsumovat – mňam. Teprve dnes jsem vyhledala Vaše recepty, pouze kravský tvaroh nahradím kozím nebo ovčím, nesmím laktózu. ;-):-)

  • avatar Kristýna

    Ahoj Jani,
    úžasná pomazánka, moc jsme si na ní pochutnali. :)

  • Jani, no tak super :-)

  • avatar Janča

    Ahoj Věruško, z Kauflandu jsem si dovezla ředkev (už mšsíce tam na ni koukám a přemýšlím, jak se to konzumuje) a poprvé jsem z ní umatlala pomazánku – je naprosto LUXUSNÍ, zařazuju k oblíbeným svačinkám. Děkuju za inspiraci :)))

  • Milado zdravím,mám také nějaké bolesti pod žebrem.Ale myslím, že vím co to je,před lety jsem byla na operaci a jsou to pravděpodobně srůsty,podle lékaře,který chtěl reoperovat,já ne.Rehabilitační prac., mi pomohl vhodným dýcháním i když ne napořád,ale ulevilo se mi.Zdraví Marie

  • Milado,nic není jednoznačné. Každý jsme originál a můžeme reagovat na stejné věci různě. Takže otestovat, sledovat reakci a poslouchat tělo. Když řekne ne, tak prostě ne :-)

  • avatar Milada

    Dobrý den,
    mám rozporuplné pocity z toho jak kdo černou ředkev doporučuje. Někdo uvádí že je dobrá pro očistu jater, jiný že játra dráždí, tudíž se nedoporučuje, tak jak to vlastně je? Víc než tři roky mně pobolívá na pravé straně pod žebrama. Žlučník je prý v pořádku, ověřeno nezávisle na sobě dvěma lékaři při ultrazvuku.
    Játra se mnou nikdo neřeší i když je mám zvětšená. Alkohol piju jen příležitostně opravdu málo, ne že když se chce „příležitost se najde“ :)
    Ředkev jsem nasadila na doporučení kamarádky a tak teď nevím jesli s ní a z ní něco dělat nebo ne.
    Děkuji za radu, Milada*

Komentář

  

  

  

Můžete použít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>