Věruška na Facebooku


Nakupuji také na...


Blog běží, díky...

Meruňkový koláč s pohankou a kokosem

Meruňkový koláč s kokosem a pohankou

Trápíte se touhou po buchtách a máte pocit, že to neladí s vysněnou linií? Tak se už prosímvás netrapte.
I buchta může bezvadně zapadat do zdravého životního stylu. A dokonce to může být úplná brnkačka. Koukejte.
celý článek…

Tian de pommes

Tian de pommes

Provensálský jablečný koláč je takovou luxusnější podobu české žemlovky. Luxusnější co do surovin a současně také co do tělu prospěšných živin.

celý článek…

Jablkomat

Jablkomat

Takový přístroj jsem si vždycky přála. Hlavně teď, na podzim. Jednou stranou vhodíte bednu jablek a druhou stranou vypadnou nápady na jejich upotřebení, nejlépe rovnou v daném provedení, že. Nic podobného doma nemám. Navíc by mě to rejdění v kuchyni chybělo. Všude se mi povalují hromady jablečných papírových receptů, tak co si z nich ten jablkomat zkusit namontovat?

celý článek…

Koláč s čekankou a ricottou

Koláč s čekankou a hruškami

Stala se mi taková věc. Všude to teď chřestí a špenátuje a já v tu chvíli dostala chuť na čekanku. To se příliš neslučuje s mojí sezónní morálkou. Co už, tak jsem aspoň do koláče přidala jedny loštické tvarůžky.

celý článek…

Švestkový koláč na zimu

Švestkový koláč s mákem

Jaká je ideální zimní buchta? Muffin, bábovka, štrúdl a tenhle koláč. Tak dlouho jsem hledala šup-šup buchtu v novém pojetí, až jsem si ji vymyslela sama. Je hutná a zcela v duchu zimní sezóny vyžaduje přítomnost zavařeného (mraženého) ovoce.

celý článek…

Turek na čokoládovém kole

Domácí turecká  káva

Pijete kávu? Nebo naopak vůbec nepijete kávu? A máte rádi čokoládu? Aspoň jedno ano je vám vstupenkou. Kam? No přece do čokoládového kávového kraje. Rozbalte tabulky čokolády, postavte vodu na sporák a počítejte. Voňavá pohádka o kávě a čokoládovém koláči právě začíná.

celý článek…