Věruška na Facebooku


Nakupuji také na...


Blog běží, díky...

Bezlepkové brownies s borůvkami

Brownies bezlepkové s borůvkami

Krom toho, že se jmenují Brownies pyšní se ještě dalšími 3B: Borůvkové . Bezlepkové . Božské. Srpnový recept pro můj končící sedmý měsíc těhotenství ve znamení sladkého doplňování hořčíku.

celý článek…

Špaldovo-ovesné sušenky s konopím a levandulí

Špaldovo-ovesné sušenky

Recept, který průběžně ladím dva měsíce, dozrál. Nejchutnější pestrým zdravím nabité sušenky, jaké jsem kdy pekla. Ke konci školního roku putují do školy a do školky.

celý článek…

Cukroví bez pečení v Dobrém ránu

Věruška v Dobrém ránu 2. prosince 2015Ráno raníčko druhého prosince. Peču a nepouštím troubu. Nojo kecám, troubu jsem zapnula kvůli mrkvovým řezům. Mimo všechny datlovo-ořechové směsi i na ony řezy je v článku recept.

celý článek…

Pohankové cookies vol.2

Pohankové cookies vol.2

Když mi holky po józe zmiňovaly pohankové sušenky, musela jsem si je na blogu připomenout a hned večer zkusit novou verzi. Tady je. Vyladěná o jeden prach a dekorovaná vším, co mají výživáři rádi.

celý článek…

Opilé švestky s mandlí a čokoládou

Opilé švestky v čokoládě

Měla jsem nutkání do likéru ze zralých malin naložit švestky. Výsledkem je impozantní opilá švestka. Ideální, snadné a efektní cukroví nebo taky jedlý dárek. Jestli jej tedy vydržíte hned nesníst.

celý článek…

Pohankové perníčky

Pohankové perníčky

Stačí zvolit vhodný druh mouky, přidat jednu kouzelnou přísadu a v troubě vyrostou pěkně kypré bezlepkové perníčky.

celý článek…

Na poslední chvíli? Roláda z kešu ořechů a dýňových semen a Makovo-mandlové koule

Raw roláda z kešu ořechů a dýňových semen

Toto cukroví je „friendly“ pro chuť i k vašemu tělu. Jestli jste si mysleli, že vás stran sladkostí nemůže nic překvapit, pak zbystřete. Všechno může být jinak.

celý článek…

Čas na perníčky

pernicek-kousanec

Začátek adventu je přímo stvořený k předvánočnímu pečení. Z prvního perníku můžete vyrobit Mikuláše pro děti, zatímco tomu druhému dáte čas do Vánoc se řádně rozležet.

celý článek…

Linecké, rohlíčky, perníčky a marcipán. Jak peču a kdo mi vozí nákup

Pečeme na Vánoce

Už to konečně mám. Co? Přece seznam letošního cukroví a k tomu seznam nákupní. Je nejvyšší čas vyplácnout na vál první těsto a sníst několik adventních pamlsků. Pojďte se ponořit do pečení se mnou.

celý článek…

Špaldová mouka v Apetitu

Apetit 01/2012 - špaldová mouka

Taky jste měli celý rok tak napilno? No jo, konec prosince. Už je tu zase ten správný čas se zastavit, v klidu popít horkého nápoje, něco dobrého zakousnout (třeba krekry) a něco zajímavého si přečíst. Poslyšte, znáte už špaldovku?

celý článek…