Věruška na Facebooku


Nakupuji také na...


Blog běží, díky...

Dýňová buchta a krém s kakaem

Dýňová buchta s kakaem

Dva plechy během tří dnů, váš zájem a nutnost udělat nové letáky. Tohle vše mě nasměrovalo k foťáku a počítači, abych se tu teď sladce dýňově rozepsala.

celý článek…

Jáhlová kaše s máslovou dýní a pestem z petrželky a pórku

Jáhlová kaše s dýní a pestem z petržele a pórku

Až vás potká zimní splín a nebo jen tak budete chtít chuťově polaskat a delikátně zahřát, uvařte si tuhle kaši. Řadím ten recept k těm, co lze mít do půl hoďky na stole a přitom se – po okleštění – hodí i pro mrňousky. Už jsem vám říkala, jak moc delikátní umí být jáhly?

celý článek…

Salát z pečené dýně s polníčkem a fetou

Salát z pečené dýně s polníčkem, semínky a fetou

Sklidila jsem poslední dýně a teď mi na zahradě bují polníček. Tihle dva v jednom receptu fungují překvapivě skvěle.

celý článek…

Tři zimní polévky. Z dýně, celeru a řepy

Zimní polévky

Jako dělané pro rozzáření obědových chvílí chladných zimních dnů. Dýně s mrkví, celer s pórkem a řepa s křenem. Znáte snad sezónnější kombinaci?

celý článek…

Pomazánka z dýně a pečení na jeřabinách

Dýně, hrušky, jeřabiny - kompozice

V zářijovém článku pro TopLife (strana 36, prosím) jsem odkázala na svůj blog pro recept na dýňovou pomazánku a taky psala o útlejší variantě dýňového pyré pro prcky. Co jsem slíbila, plním, takže smršť dýňových receptů, včetně jedné asijské sladkosti je tady. A nezapomenu ani na maso pečené na cibuli a jeřabinách.

celý článek…

Můj zářijový tip: dýňový dip

Dýně Hokkaido

Lovím v archivu a přemýšlím. Psát raději sladce ovocně, slaně po italsku nebo pálivě orientálně? A co třeba zářijově na oranžovo? O dýni v příkrmech už řeč byla. Teď se koukneme, kterak obyčejné pohoštění oranžová síla povýší na luxusní párty. A nepůjde jen o barvu!

celý článek…

Dýňové pyré a první příkrm

Dýně Hokkaido

V životě každé novopečené matky zhruba kolem šestého měsíce po tom nastane zásadní zlom pod krycím názvem příkrm. Mléko drobečkovi už nestačí a zvuky signalizující nutnost degustace vašeho právě připraveného oběda jsou často k nepřeslechnutí. Nastal čas ochutnat něco normálního.

celý článek…