Věruška na Facebooku


Nakupuji také na...


Blog běží, díky...

Bezlepkové svačinky v Sama doma

Věruška v Sama doma 16.9.2016Bezlepkové dobroty pro všechny. Jde to i bez instantních směsí. Chutnalo přítomným dětem? A je lepek takový strašák?

celý článek…

Pomazánka ze sušených rajčat a kešu

Pomazánka ze sušených rajčat a semínek

Jednoduché suroviny, triviální příprava a tolik chuti, že vás hned první olíznutí vystřelí do lahodných výšin. Nekecám.

celý článek…

Pomazánka z pečené dýně se semínky a rukolou

Pomazánka z pečené dýně se semínky a rukolou

Začátkem školního roku se to kolem dokola hemží zdravými svačinkami. Tady tedy jedna pomazánka ode mě vhodná zejména pro ty, co si na mléčné výrobky nepotrpí.

celý článek…

Taková normální svačinka

Chléb s tvarohovou pomazánkou s mrkví

Rybičková pomazánka s avokádem. Banánovo-ovesné musli tyčinky. Tvarohová pomazánka s mrkví. Špaldová bábovka s tvarohem. Do ruky na svačinu. V práci, na hřišti nebo ve škole.

celý článek…

Arganový olej a pasta z mandlí Amlou

Amlou

Půvabnější substanci jsem v kuchyni dlouho neměla. Padesát mililitrů tekutého zlata nestačí. Jakmile ochutnáte amlou, pochopíte proč je třeba příště koupit větší balení.

celý článek…

K svačině jedině...

Svačina - obložené chleby

… pramen zdraví z vlastní kuchyně :) Mezi mračnem tipů na svačinové tousty budou mé svačiny nejspíš vyčnívat. Já sama chci svačit dobře a zdravě. Prostě tak, aby mi to myslelo. A chci to naučit i své děti.

celý článek…

Ovocný chlebíček? Jedině citrónový bochníček

Citrónový bochníček

Recept na ovocný bochníček mám ještě z dob na FoodLife. Prošel ale významnou proměnou. Vyladila jsem si jej pro můj jazyk. U nás doma nemůže chybět v žádnou předvánoční dobu a nechápu, že jej na blogu ještě nemám. Spěchám to napravit.

celý článek…