Věruška na Facebooku


Nakupuji také na...


Blog běží, díky...

Raw pomazánka z avokáda a cukety

Pomazánka z avokáda a cukety

Jak jsem mohla tuto triviální kombinaci tak dlouho ignorovat? Dvě čerstvé suroviny a výlet do chuťových výšin.

celý článek…

Dort ke zdravým narozeninám

Banánový dort s mascarpone v marcipánovém kabátku

Bylo mi nakresleno, jak má dort vypadat. Bylo mi i popsáno, z čeho asi tak má být. A bylo jasné, že mi to dá zabrat. Co bych pro svoji dcerku neudělala.

celý článek…

Bezinkový sirup z plodů

Černý bez plod

Bezinky dozrávají a za chvíli už na ně může být pozdě. Na Vysočině ještě jsou, tak honem, honem. S větrem o závod z nich uvařte sirup.

celý článek…

Pečené papriky ve skle

Pečené papriky naložené v oleji

Chcete-li si paprikově užívat i v zimě, naložte si svoji pečenou papriku. Je skvělá do salátů nebo pomazánek a hlavně v ní máte domácí jistotu, že víte co jíte.

celý článek…

Jahodový džem s banánem

Jahodový džem s banánem

Vyhlídla jsem si jej i přesto, že kombinace jahod s banánem mě moc neoslovuje. Má však svůj důvod. Džem díky banánům krásně želíruje a při troše tolerantních chuťových buněk se dá uvařit i bez cukru.

celý článek…

Banánový muffin nebo koláč

Banánové muffiny

Tenhle moučník je univerzální. Snese bezlepkovou úpravu i variantu s lepkem. Místo vajec je nacpán banány. Máme jej doma ze všech moučníků poslední dobou nejraději.

celý článek…

Smrkový sirup

Smrkový sirup

Dá se vyrobit jen jednou za rok. Je překvapující, co dokážou vypotit mladé smrkové výhonky. Ať už z kulinárního nebo zdravotního důvodu, smrkový sirup musíte doma mít.

celý článek…

Pěna z červené čočky s mladými kopřivami

Pěna z červené čočky s kopřivami

Pozoruji na sobě, jak víc a víc prahnu po skloubení mnoha zdravých potravin v jednom jídle. Pěna z čočky je můj majstrštyk, co bych doporučila jako kulinární zážitek každému (ne)veganovi.

celý článek…

Pesto z polníčku, pampelišek a medvědího česneku

Pesto z polníčku a medvědího česneku

Lepší jarní vegan lahůdku jsem zatím nejedla. I když je to pesto bez parmezánu, vyrovná se s přehledem všem svým echt pesto kolegům. Štiplavé po medvědím česneku, nasládlé z dýňových semen, s lehce hořkým ocáskem po slunečnicích a pampeliškách. Jaro vítej!

celý článek…

Jáhelné šulánky s mákem

Jáhelné šulánky s mákem

Šulánky z jáhel chutnají nejlíp s mákem a hojnou dávkou datlového sirupu. Jsou fajn sladkou tečkou, ale nějakou sofistikovanější chuť v nich nehledejte.

celý článek…