Věruška na Facebooku


Nakupuji také na...


Blog běží, díky...

Hlávkový salát s rajčetem, trhaným hovězím, vejcem a olivami

Hlávkový salát s rajčetem, trhaným hovězím, vejcem a olivami

Rychlovka pro jarní a především pak letní salátové dny. V článku se taky dozvíte, jak uchovat v lednici dokonale čerstvý salát třeba i týden.

celý článek…

Polévka z hlávkového salátu

Polévka z hlávkového salátu

Mít salát ve skleníku je fajn. V jednu chvíli čekáte, až se konečně rozroste a pak příjde okamžik, kdy jsou všechny hlávky připravené ke sklizni zaráz. Takže co s ním?

celý článek…

Salát s čekankou, hruškou a praženou slunečnicí

Salát s čekankou, hruškou a praženou slunečnicí

Ideální příloha k vepřovému kolenu. Nevtipkuji. Čekanka umí pomoct s trávením tučných jídel, ale daleko víc se mi líbí jako lehký salátový oběd. A když ji správně koupíte a připravíte, nemusí být vůbec hořká.

celý článek…

Pesto z polníčku, pampelišek a medvědího česneku

Pesto z polníčku a medvědího česneku

Lepší jarní vegan lahůdku jsem zatím nejedla. I když je to pesto bez parmezánu, vyrovná se s přehledem všem svým echt pesto kolegům. Štiplavé po medvědím česneku, nasládlé z dýňových semen, s lehce hořkým ocáskem po slunečnicích a pampeliškách. Jaro vítej!

celý článek…

Mibuna a mizuna v salátové akci

Listový salát s mibunou a mizunou, bagetkou a sýrem camembert

Hned v pondělí večer poté, co jsem se o svoji radost z obsahu biobedýnky podělila, putovala listová část zásilky do salátu. Baby leaf mix doplnila mibuna s mizunou a na stole se netrpělivě tetelila sklenička Veltlínského zeleného.

celý článek…

Mibuna a mizuna

Biobedýnka z Velehradu

Dnes dorazila na místo určení moje další biobedýnka. V Brně jak jinak, než od Petra Weidenthalera z Velehradu. Kromě vyzkoušených a výborných cibulí a brambor, jarně obligátních ředkviček a krásných tuřínků jsem se zvědavostí očekávala hlavně listy. Je šest odpoledne a mibuna s mizunou na lince dychtivě vykukují z roztržených pytlíků.

celý článek…

Sluníčko, sluníčko, popojdi maličko…

Fialky, sedmikráska, pampeliškové listy

…stojíš tu u cesty stane se neštěstí, něco tě za-je-de. Kdepak něco, někdo! A nezajede, utrhne!
Jaro provonělo příbytky, zahřálo přírodu a přimělo první květenu k akci. Sedmikrásky, drobné
fialky, šťovík, mladé lístky kopřiv, jitrocele a pampelišky. Tito agenti jara (a s nimi spousta dalších) právě nyní číhají v trávě. A čekají, až si je dáte na talíř! Třeba společně s vykoledovanými vajíčky.

celý článek…