Věruška na Facebooku


Nakupuji také na...


Blog běží, díky...

Café Fara a jeden meruňkový kečup

Café Fara

Tohle místo je ikonou milovníků kávy a vůbec všech chuťových požitků. Vaří tu regionálně a sezóně, disponují krásným prostorem a prodávají místní speciality ve skle. Zavítáte-li někdy na jih Moravy, musíte tam zajít.

celý článek…

Ochutnejte Kleť

Kleť - výhled

Výstup na Kleť nemohl dopadnout jinak. Když jsem tam poprvé vešla a po objednávce cappuccina uslyšela zvuk mlýnku na kávu, bylo rozhodnuto. Sem se musíme vrátit. A během jednoho týdne jsem tam táhla rodinu ještě dvakrát.

celý článek…

Sousedé na talíři – Die Nachbarn auf dem Teller

Sousedé na talíři - ukázkový stánek La Boucheé

Ve středu jsem si udělala výlet do Paláce šlechtičen. Svoje pojetí regionální kuchyně tam představoval šéfkuchař z La Bouchée Michal Hájek. Stálo za to být u toho.

celý článek…

Jídlo z blízka se Sněhurkou

Jídlo zblízka - jehněčí pečínka v restauraci Boulevard

V Brně se teď ochutnávají lahůdky z moravských farem, pivovarů a vinařství. Na Jídlo z blízka jsem se zašla o víkendu podívat do restaurace Boulevard. A byla u toho i Sněhurka.

celý článek…

Ochutnejte Znojmo

Znojmo - objevte Znojmo a znojemský hrad

Do Znojma jsem se minulý rok dostala hned několikrát a výsledek? Chce se mi říct, že jestli bych se někam někdy chtěla stěhovat, tak to bude kromě Vídně právě jihomoravské Znojmo.

celý článek…

Starsano aneb jak funguje Scuk

Starsano, jídelní lístek

Když jsem minulý pátek mířila do Prahy, vyhlídla jsem si k obědu nedávno otevřený podnik Starsano. Kde jsem hledala inspiraci a proč padla volba zrovna na něj…

celý článek…

Chipotle v Londýně

Budova Chipotle

Chipotle je název pro uzenou papričku jalapeno. Za „svou“ ji přijal jeden americký řetězec specializující se na rychlé mexické jídlo. Byla by to nuda, kdyby filozofií Chipotle nebyl trvale udržitelný rozvoj a podpora lokální produkce. Na starém kontinentu se rozkoukávají. Zatím.

celý článek…

Z MF Dnes domů

Dnes na brno.idnes.cz vyšla moje poslední recenze – s týdenním zpožděním oproti tištěné verzi. Po restauracích jsem v zájmu MF Dnes chodila bezmála jeden celý rok.

celý článek…

Vysočina: restaurace Tisůvka

Restaurace a pension Tisůvka

Opírajíc se o kolo stojíme v malebném srdci Vysočiny, na úpatí skalního útvaru Tisůvka, v maličkaté obci Cikháj. Když šlápneme do pedálů, dojedeme v mžiku na osm kilometrů vzdálených Devět skal. A když se na chvíli zastavíme, ochutnáme to nejlepší z kuchyně restaurace Tisůvka. Kterou možnost si vybereme?

celý článek…

Potopí se Noem Arch?

Interiér Noem Arch

Původní koncept restaurace Noem Arch má na svědomí Roman Hadrbolec. Kuchař, který vařil na věhlasné lodi a několika světovým celebritám, poté se vrátil zpět do vlasti a mimo jiné vydal kuchařku. Romanova Noem Arch gastronomie slibovala vyváženost a rozmanitost chutí s použitím čerstvých surovin. A jak je to ve skutečnosti?

celý článek…