Věruška na Facebooku


Nakupuji také na...


Blog běží, díky...

Špaldovo-ovesné sušenky s konopím a levandulí

Špaldovo-ovesné sušenky

Recept, který průběžně ladím dva měsíce, dozrál. Nejchutnější pestrým zdravím nabité sušenky, jaké jsem kdy pekla. Ke konci školního roku putují do školy a do školky.

celý článek…

Svatojánské byliny, sběr a co s nimi v kuchyni

Šanta detail

V pondělí úplněk, v úterý letní slunovrat a v pátek svatojánská noc. Magická kombinace pro magické byliny. Vydejte se na sběr. A klidně i jindy. Řeknu vám proč.

celý článek…

Červená řepa a šalvěj v Apetitu

Apetit 10-2012 červená řepa

Tentokrát jsem si zařepovala. Kopírovat sezónu znamená teď kořeny zpracovávat a taky nezapomenout na bylinky.

celý článek…

Bylinky v Apetitu

Apetit 09/2011 - bylinky

Ani jsem se nenadála a už je tu další Apetit, tentokrát bylinkový. Nezdá se vám, že to léto někam rychle uteklo? Ještěže jsem stihla jeho voňavý bylinný kus zakonzervovat do oleje, který se teď budu snažit podsunout i vám.

celý článek…

Sluníčko, sluníčko, popojdi maličko…

Fialky, sedmikráska, pampeliškové listy

…stojíš tu u cesty stane se neštěstí, něco tě za-je-de. Kdepak něco, někdo! A nezajede, utrhne!
Jaro provonělo příbytky, zahřálo přírodu a přimělo první květenu k akci. Sedmikrásky, drobné
fialky, šťovík, mladé lístky kopřiv, jitrocele a pampelišky. Tito agenti jara (a s nimi spousta dalších) právě nyní číhají v trávě. A čekají, až si je dáte na talíř! Třeba společně s vykoledovanými vajíčky.

celý článek…

Jardim botânico da Madeira

Výhled z botanické zahrady na Funchal

Máte rádi adrenalinové cesty letadlem? A milujete skvělé jídlo a pití? Fajn, pevně se připoutejte. Právě totiž přistáváme na kousku hory ve vodách Atlantiku, na střechy projíždějících aut, rolujeme počertech krátkou dráhou a vystupujeme v rozkvetlém ráji. Pestrobarevné ibišky, černý písek, úzké a ještě uzší levády, horské scenérie, víno, děsivá espada, banány, banány a zase banány.
Vítejte na Madeiře!

celý článek…