Věruška na Facebooku


Nakupuji také na...


Blog běží, díky...

Zelený chřest, rýžové nudle a křepelčí vejce

Rýžové nudle, chřest, křepelčí vejce

Čerstvý zelený chřest jsem nacpala do smoothie. Když však část pazochů krátce blanšírujte, dají se párovat třeba s křepelčím vejcem na lůžku z nudlí.

celý článek…

Jehněčí na paprice se strekovským Walkerem

Jehněčí na strekovském Walkeru

Jehněčí a jemně perlivý Walker ze slovenského vinařství Strekov 1075. Dokonalejší kombinaci jsem si nemohla přát.

celý článek…

Hlávkový salát s rajčetem, trhaným hovězím, vejcem a olivami

Hlávkový salát s rajčetem, trhaným hovězím, vejcem a olivami

Rychlovka pro jarní a především pak letní salátové dny. V článku se taky dozvíte, jak uchovat v lednici dokonale čerstvý salát třeba i týden.

celý článek…

Quiche s chřestem a chřest v příkrmech

Zelený chřest

Můj oblíbený sezamový korpus na quiche tentokrát dostane ryze tvarohový kabátek osvěžený zeleným chřestem. Mimo to si ukážeme, jak chřest správně uvařit a jak jej aplikovat do dětských příkrmů.

celý článek…

Polévka z hlávkového salátu

Polévka z hlávkového salátu

Mít salát ve skleníku je fajn. V jednu chvíli čekáte, až se konečně rozroste a pak příjde okamžik, kdy jsou všechny hlávky připravené ke sklizni zaráz. Takže co s ním?

celý článek…

Medvědí česnek na Zelený čtvrtek

Polévka z fenyklu, petržele, celeru a medvědího česneku

Sezóna medvědího česneku neklepe, ale rovnou vlítla do dveří. Chtěla jsem si jej užít jinak, než obvykle a máte-li podobnou (dost zdravou) potřebu, budou se vám následující polévkové řádky líbit. Zvláště na Zelený čtvrtek.

celý článek…

Cibulové pyré

Cibule - upečená na cibulové pyré

ChefSteps.com mě inspiroval k výrobě vlastního cibulové pyré. K čemu? Do koláčů, polévek, soté, do pomazánek, na bagetu, prostě skoro do všeho.

celý článek…

Smrkový sirup

Smrkový sirup

Dá se vyrobit jen jednou za rok. Je překvapující, co dokážou vypotit mladé smrkové výhonky. Ať už z kulinárního nebo zdravotního důvodu, smrkový sirup musíte doma mít.

celý článek…

Pěna z červené čočky s mladými kopřivami

Pěna z červené čočky s kopřivami

Pozoruji na sobě, jak víc a víc prahnu po skloubení mnoha zdravých potravin v jednom jídle. Pěna z čočky je můj majstrštyk, co bych doporučila jako kulinární zážitek každému (ne)veganovi.

celý článek…

Pesto z polníčku, pampelišek a medvědího česneku

Pesto z polníčku a medvědího česneku

Lepší jarní vegan lahůdku jsem zatím nejedla. I když je to pesto bez parmezánu, vyrovná se s přehledem všem svým echt pesto kolegům. Štiplavé po medvědím česneku, nasládlé z dýňových semen, s lehce hořkým ocáskem po slunečnicích a pampeliškách. Jaro vítej!

celý článek…