Věruška na Facebooku


Nakupuji také na...


Blog běží, díky...

Kuřecí steak a salát s ořechovým olejem

Kuřecí steak se salátem a ořechovým olejem

Olej z vlašských ořechů nebo ten z ořechů lískových do špajzky patří. Prostě musíte vědět, že tekuté ořechy jsou v následující kombinaci nepřekonatelné a když je vyzkoušíte, možná zapomenete i na oliváč.

celý článek…

Velikonoční marcipán

Marcipánová koule s hořkou čokoládou

Může za to dcerka. Chtěla marcipán a jsou z toho koule pro muže, co přijdou s pomlázkou. Naštěstí víme, kolik jich potřebujeme a naštěstí se zatím nesnědly.

celý článek…

Bezinkový sirup a moje vychytávky

Sirup z květů černého bezu

Neobejdeme se bez něj žádný rok. Nakřápnutí v zimě, jako když jej najdeme. Tady je sirup z květů černého bezu jak jej dělám já a moje tipy na to, co funguje, aby celou zimu vydržel.

celý článek…

Špenátový koláč a trocha teorie

Špenát

Zelenou, zelenou, tu já mám nejradši… na talíři. Nepropásněte jarní špenátovou smršť, nejlepší jsou totiž mladé špenáty (nejlépe vyseté brzy z jara), do koláče jako dělané.

celý článek…

Rebarborový crumble s kokosem a vanilkovým pudinkem

Rebarborový crumble s kokosem a vanilkovou omáčkou

Když jaro, tak rebarbora. Když rebarbora, tak crumble nebo bublanina. Ještě možná tyhle bochánky. Ale dnes prostě vede crumble s kokosem a pudinkem. Tak se do něj dáme, ne?

celý článek…

Apetýt: duben kopřivový

Apetýt: potravina měsíce dubna - kopřiva

S Marcelou Vandrovou v rozhlase pokračujeme v seriálu Potravina měsíce. V dubnu vám budu podsouvat, jak dokonalá v kuchyni kopřiva je.

celý článek…

3 v 1: Čerstvá pasta, medvědí česnek a chřest

Pasta od Cattaniho

Fenomén čerstvé pasty hýbe Brnem. Spárovala jsem jej tedy se sezónou medvědího česneku a chřestu. Jak to vypadá, když se tyhle tři suroviny hodí na talíř?

celý článek…

Velikonoční beránek na máku a mrkvi

Velikonoční beránek na máku a mrkvi

… ještě s panenským řepkovým olejem a očima a čumákem ze sušených plodů goji. Tohle mi projde možná jen u zarytých praktikantů zdravé výživy. I když, zase tak ultrazdravé tohle dílo nebude. Zato vláčné bude až až.

celý článek…

Klíč(ky) k jaru

Klíčení

O čem jiném psát v den jarní rovnodennosti. Když už tohle čtete, pravděpodobně klíčíte. A nebo aspoň chcete. Já tuto činnost nevynechám žádný rok a něco by u mě v kuchyni nebylo správně, kdyby pokaždé nekralovala další klíčící novinka.

celý článek…

Jehněčí v Apetitu a moje halal zkušenost

Apetit 04/2012 - jehněčí maso

Ta fotka mi lichotí. Momentálně mám blíž ke tvaru sudu s oteklými nohami, které mě ale díkybohu stále ještě unesou na každodenní nákupy v mých oblíbených obchůdcích. Do jednoho takového jsem se v Brně vydala už před pár měsíci (to ještě jako malý soudeček), abych otestovala halal jehněčí.

celý článek…