Chowder z inspirativní kuchařky Jídlo od Nigela Slatera jsem si drobně upravila. A snědlo se jej víc, než jsem čekala.
|
||||
Chowder z inspirativní kuchařky Jídlo od Nigela Slatera jsem si drobně upravila. A snědlo se jej víc, než jsem čekala. Jednoduché suroviny, triviální příprava a tolik chuti, že vás hned první olíznutí vystřelí do lahodných výšin. Nekecám. Začátkem školního roku se to kolem dokola hemží zdravými svačinkami. Tady tedy jedna pomazánka ode mě vhodná zejména pro ty, co si na mléčné výrobky nepotrpí. Jestli jste si už vyrobili cibulové pyré, pusťte se do tohoto koláče. Nebo si to pyré honem vyrobte, je jednoduché. A pak už sklízejte ovace za koláč bez mléčných výrobků a přesto nabitý vápníkem. Místo rádoby čokoládových vajec a zajíců vrazte koledníkům do ruky úhledný pytlík s tímto perníkem. Zaručuji, že napřesrok jej budou vyžadovat dvojnásob. ChefSteps.com mě inspiroval k výrobě vlastního cibulové pyré. K čemu? Do koláčů, polévek, soté, do pomazánek, na bagetu, prostě skoro do všeho. Když praktikuji odlehčení nebo jednodenní půst, jedu celý den na smoothie. Variant je nekonečně mnoho, zde tři exoticky perfektní pro zimní období. Polozapomenutý hadí mord španělský (prý se mu tak říkalo) v našich obchodech jen tak nekoupíte. Když na něj tedy někde narazíte, jděte po něm a berte i do zásoby. Jako doplněk zimní stravy je perfektní. Až budete trpět přeslazením, uvařte si polévku z kysaného zelí. Ideálně z vašeho domácího. Pickles se mu taky říká. Měla jsem nutkání do likéru ze zralých malin naložit švestky. Výsledkem je impozantní opilá švestka. Ideální, snadné a efektní cukroví nebo taky jedlý dárek. Jestli jej tedy vydržíte hned nesníst. |
||||
© 2024 Věra Strnadová Chcete-li převzít či šířit dále obsah tohoto webu pro výdělečné účely, napište mi a vyžádejte si prosím předem můj souhlas. Všechna doporučení v článcích uvedená vychází z mých osobních zkušeností a z použité literatury. Nejedná se o léčebné metody ani návody, jak se vypořádat s případnou nemocí. Aplikace uvedených rad záleží čistě na vašem osobním zvážení. Jakýkoliv projev nemoci či potíže, stejně jako kombinaci užívaných léků, bylinek a jídla doporučuji konzultovat s ošetřujícím lékařem. Powered by WordPress & Atahualpa |
Právě probíráme