Zase pekla. Co jiného, když kila klesají podezřele rychle a energie je potřeba. Tohle ať raději nečtou ti, co si libují v dietách. A naopak, milovníci sladkého honem sem!
|
||||
Zase pekla. Co jiného, když kila klesají podezřele rychle a energie je potřeba. Tohle ať raději nečtou ti, co si libují v dietách. A naopak, milovníci sladkého honem sem! Skoro jako z Ikea. No jo, to nemyslím vážně. Tenhle je stopro lepší, než cokoliv z jídelny obchoďáku Ikea. To si pište. Stačí na něj čtyři jablka, ovšem sníst se dá celý i ve dvou lidech. Už je to tak. A to vy se nějak víc znáte? ptal se mě muž po odjezdu redaktorky a fotografa. V pátek jsme se viděli poprvé a já toho namluvila víc, než bych možná měla. Ale proč se krotit, když to bylo tak fajn odpoledne. Rychlo recept ocení ti (ty), co nestíhají, spěchají a přitom třeba ještě chovají, ale sladký hřích si neodpustí. Je rychlý na přípravu, nikoliv na dobu pečení. Je bez vajec, bez práškových agentů zato se štědrou dávkou mléčných výrobků. Bez tvarohu se v tomto případě neobejdete. Když na stromě v naší zahradě dozrají první meruňky, začíná oranžová bitva. Obligátní (a počertech dobrý) džem a zavařeninu tradičně zvládá moje maminka. Já si v kuchyni vychutnávám meruňky z jiného pohledu. Tenhle fígl je profláknutá hračka, co se o ní v kulinárních kruzích ví a mimo ně to málokoho doma napadne. Zmrzlinami se to teď všude na netu jen hemží, a tak si i tady probereme, jak namíchat fajn zmrzku bez zmrzlinového strojku za pět minut z toho, co máte vy osobně nejraději. Taková jednoduchá hračička pro milovníky jahod. Jahody jsou prostě sexy a tady navíc vypadají jako pěkně krvavé maso, proč ne, když mají v zásobě i cenné železo. Takže posílám zamilovanou zásilku: po jednom od mléčné varianty a bezmléčné čokoládové. Neobejdeme se bez něj žádný rok. Nakřápnutí v zimě, jako když jej najdeme. Tady je sirup z květů černého bezu jak jej dělám já a moje tipy na to, co funguje, aby celou zimu vydržel. Zelenou, zelenou, tu já mám nejradši… na talíři. Nepropásněte jarní špenátovou smršť, nejlepší jsou totiž mladé špenáty (nejlépe vyseté brzy z jara), do koláče jako dělané. Nejkulatější období. Řešíte výbavu pro dítě, jak dofunět na nákup a co do porodnice. Taky co do pusy. A od toho jsem tady já. Radím, vyrazte na kapra, dejte si ricottu a mlsejte sušené fíky a dýňová semena. |
||||
© 2025 Věra Strnadová Chcete-li převzít či šířit dále obsah tohoto webu pro výdělečné účely, napište mi a vyžádejte si prosím předem můj souhlas. Všechna doporučení v článcích uvedená vychází z mých osobních zkušeností a z použité literatury. Nejedná se o léčebné metody ani návody, jak se vypořádat s případnou nemocí. Aplikace uvedených rad záleží čistě na vašem osobním zvážení. Jakýkoliv projev nemoci či potíže, stejně jako kombinaci užívaných léků, bylinek a jídla doporučuji konzultovat s ošetřujícím lékařem. Powered by WordPress & Atahualpa |
Právě probíráme