bábovka, na které letos ujíždím. Fascinuje mě mák a tvaroh, asi půjde o doplnění vápníku. A ta růže je naše letošní poslední. Krásná, že?
|
||||
Žádná zelenina není obyčejná. Neobyčejnost černé ředkve spočívá v jejím blahodárném účinku na játra a kašel. Štiplavost ztlumíme tvarohovou peřinou a léčivé účinky podpoříme zázvorem. Chcete-li někoho chutně zdravotně nadopovat, můžete začít. Sklidila jsem poslední dýně a teď mi na zahradě bují polníček. Tihle dva v jednom receptu fungují překvapivě skvěle. Květákový krém je klasika. Kulinárně žádná novinka. A co výživově? Komu se hodí a komu ne? A může být nebezpečný? Bezinky dozrávají a za chvíli už na ně může být pozdě. Na Vysočině ještě jsou, tak honem, honem. S větrem o závod z nich uvařte sirup. Až podzim definitivně kalendářově udeří, nechte si pár jablek stranou na tento koláč. Je na vidličku, a tak se mimořádně moc nehodí jako školácká svačina. O to lépe polechtá chuťové buňky jako SNÍDANĚ či doprovod k teplému nápoji. Být teď skoro úplně veganem je pro mě nejtěžší při pečení. Upéct buchtu jen tak bez mléka a vajec, ha. Dá se to. Jako dělané pro rozzáření obědových chvílí chladných zimních dnů. Dýně s mrkví, celer s pórkem a řepa s křenem. Znáte snad sezónnější kombinaci? Odejít ráno od nás z domu bez kaše je jako zapomenout si vzít bundu v teplotách kolem nuly. Kaše zahřeje, je sytá a báječně sladká. Co si víc ráno přát? |
||||
© 2024 Věra Strnadová Chcete-li převzít či šířit dále obsah tohoto webu pro výdělečné účely, napište mi a vyžádejte si prosím předem můj souhlas. Všechna doporučení v článcích uvedená vychází z mých osobních zkušeností a z použité literatury. Nejedná se o léčebné metody ani návody, jak se vypořádat s případnou nemocí. Aplikace uvedených rad záleží čistě na vašem osobním zvážení. Jakýkoliv projev nemoci či potíže, stejně jako kombinaci užívaných léků, bylinek a jídla doporučuji konzultovat s ošetřujícím lékařem. Powered by WordPress & Atahualpa |
Právě probíráme