Věruška na Facebooku


Nakupuji také na...


Blog běží, díky...

Marinované žampiony s medvědím česnekem

Marinované žampiony s medvědím česnekem

Marinovat žampion je směšně jednoduché. Ráno naložíte a po celém dni vytáhnete z lednice rovnou hotovou večeři. Vyzkoušejte to, i když už bude po sezóně medvědího česneku. V tomto případě se dá v pohodě nahradit česnekem setým.

celý článek…

Quiche s černým sezamem, cibulovým pyré a cuketou

Quiche s černým sezamem, cibulovým pyré a cuketou

Zbláznila jsem se do sezamového korpusu na quiche a zároveň se rozhodla, že pro něj nadchnu i vás. Špaldovou verzi jsme si dali v koláči s cibulovým pyré. Teď mě baví verze bezlepková a její snoubení s černým sezamem.

celý článek…

Polévka z hlávkového salátu

Polévka z hlávkového salátu

Mít salát ve skleníku je fajn. V jednu chvíli čekáte, až se konečně rozroste a pak příjde okamžik, kdy jsou všechny hlávky připravené ke sklizni zaráz. Takže co s ním?

celý článek…

Batáty, sladké brambory co bramborami nejsou

Batáty

Měl to být původně článek o tom, jak mít žravé placičky a vyhnout se přitom obilninám i luštěninám. Místo toho jsem se rozepsala o batátech a kromě placiček dostanete recept na bramborovo-batátové pyré a dýňový krém s batátou.

celý článek…

Jablečný koláč s datlovou pastou

Jablečný koláč s datlovou pastou
Zní exoticky a navozuje pocit, že jej z běžných surovin neupečete. Opak je pravdou. Datlovou pastu si totiž celkem snadno lze vyrobit.

celý článek…

Menu na hory

Těstoviny s pestem

Tři dny na horách a šest jídel, která hravě zvládnete na apartmánovém sporáku. A samozřejmě si to všechno klidně můžete uvařit i doma.

celý článek…

Tapioka pudink s hruškou nebo s čokoládou

Tapioka pudink s hruškou - pohled shora

Tapioka perly aplikované do bezlepkové pudinkové dobroty. S hruškou, jablkem, švestkou nebo s jakým ovocem chcete. Nebo raději s čokoládou?

celý článek…

Troje banánové smoothie - s kořením, avokádem a s kapustou

Banánové smoothie s kapustou

Když praktikuji odlehčení nebo jednodenní půst, jedu celý den na smoothie. Variant je nekonečně mnoho, zde tři exoticky perfektní pro zimní období.

celý článek…

Černý kořen, pomazánka a polévka

Černý kořen - řez

Polozapomenutý hadí mord španělský (prý se mu tak říkalo) v našich obchodech jen tak nekoupíte. Když na něj tedy někde narazíte, jděte po něm a berte i do zásoby. Jako doplněk zimní stravy je perfektní.

celý článek…

Ořechové mléko

Ořechové mléko

Rostlinné „mléko“ je součástí jídelníčku každého vitariána, ale nemělo by uniknout pozornosti i všech ostatních. Je totiž překvapivě chuťově konzistentní a bezpochyby i výživově hodnotné.

celý článek…