Rychlovka pro jarní a především pak letní salátové dny. V článku se taky dozvíte, jak uchovat v lednici dokonale čerstvý salát třeba i týden.
|
||||
Rychlovka pro jarní a především pak letní salátové dny. V článku se taky dozvíte, jak uchovat v lednici dokonale čerstvý salát třeba i týden. Mít salát ve skleníku je fajn. V jednu chvíli čekáte, až se konečně rozroste a pak příjde okamžik, kdy jsou všechny hlávky připravené ke sklizni zaráz. Takže co s ním? Jak jsem mohla tuto triviální kombinaci tak dlouho ignorovat? Dvě čerstvé suroviny a výlet do chuťových výšin. Chcete-li si paprikově užívat i v zimě, naložte si svoji pečenou papriku. Je skvělá do salátů nebo pomazánek a hlavně v ní máte domácí jistotu, že víte co jíte. Triviální hrnkové knedlíky s ovocem, co jsem o nich básnila před rokem, levou zadní zvládnou být i bezlepkové. Na fotce ve verzi s borůvkami a meruňkami. Želíruje tak, že při vaření nic jiného kromě koření a cukru nebudete potřebovat. Vlastně i ten cukr lze vynechat. Vyhlídla jsem si jej i přesto, že kombinace jahod s banánem mě moc neoslovuje. Má však svůj důvod. Džem díky banánům krásně želíruje a při troše tolerantních chuťových buněk se dá uvařit i bez cukru. Abych nebyla jen za sladkou, tohle je můj oblíbený guláš. Olizují se po něm všichni chlapi a přitom do něj schovám i tak „chlapsky“ nepopulární zeleninu, jakou je u nás doma červená řepa. Taky se vám zdá, že je všude přebuchtováno? Jedu v té sladké mánii taky, takže je načase poskočit jinam. Mrkněte, co griluje naše rodinka v neděli odpoledne. Slibuji, že se pomějou všichni bez rozdílu věku i vyznání. Tohle místo je ikonou milovníků kávy a vůbec všech chuťových požitků. Vaří tu regionálně a sezóně, disponují krásným prostorem a prodávají místní speciality ve skle. Zavítáte-li někdy na jih Moravy, musíte tam zajít. |
||||
© 2025 Věra Strnadová Chcete-li převzít či šířit dále obsah tohoto webu pro výdělečné účely, napište mi a vyžádejte si prosím předem můj souhlas. Všechna doporučení v článcích uvedená vychází z mých osobních zkušeností a z použité literatury. Nejedná se o léčebné metody ani návody, jak se vypořádat s případnou nemocí. Aplikace uvedených rad záleží čistě na vašem osobním zvážení. Jakýkoliv projev nemoci či potíže, stejně jako kombinaci užívaných léků, bylinek a jídla doporučuji konzultovat s ošetřujícím lékařem. Powered by WordPress & Atahualpa |
Právě probíráme