Věruška na Facebooku


Nakupuji také na...


Blog běží, díky...

Dýňové rizoto z amarantu a quinoy

Dýnové rizoto z amarantu a quinoy

Děje se toho teď moc moc moc. Co se mi narodila má třetí, moc jsem toho sem nenapsala. Kratičké volné chvilky u počítače věnuji převodu článků do nového systému a jednoduché recepty s fotkami dávám sem tam na můj instagram. Kdo mě nesledujete na sociálních sítí, mám tu pro vás teď aspoň jeden nový recept.

Tohle rádoby rizoto vzniklo ve chvíli, kdy jsem měla v úmyslu vařit skutečně s rýží. Jenže ve spíži jí zbyla jen trocha. Naházela jsem proto do hrnce vše, co jsem našla. Dýňové rizoto je nejoblíbenější jídlo naší nejmenší. Protože vařím současně pro ni i pro nás, nedávám teď do základu rizota víno. Do verzi pro dospěláky a větší děti bych ale víno určitě dala :-) Množství si doplňte dle zkušeností s vaším osobním rizotem. Já zahraju na inspirativní notu…

Dýně hokkaido

Na ghí zpěňte jeden menší pórek nakrájený na kolečka. Přidejte hrstku rýže (basmati, jasmínová) předem aspoň na půl hodiny namočenou a důkladně propláchnutou. K tomu přidejte amarant a propláchnutou quinou. Přihoďte na kostičky nakrájenou dýni a zalijte vodou/vývarem. Osolte himálajskou solí. Před koncem vaření přidejte nasekané bylinky – já tentokrát přidala šantu kočičí. Jindy zkuste třeba estragon, pažitku, mateřídoušku,..

Tak ahoj na novým webu :-)

Komentář

  

  

  

Můžete použít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>