Věruška na Facebooku


Nakupuji také na...


Blog běží, díky...

Quinoa s pečenou dýní a granátovým jablkem. Plus novoroční přání

Quinoa s pečenou dýní a granátovým jablkem

Takto bude vypadat první dekáda nastávajícího roku. Spirálovitě lehká a zemitě pečená zároveň, svěžě růžovočervená a decentně kořeněná. Dokonalá fúze napříč kontinenty.

Fotka vznikla za počínajícího deště na konci jednoho prosincového víkendu na Vysočině. Tohle jídlo je pro mě hodně hluboce osobní. A jiskřivé, a svěží, a výživné, a plynoucí, a celkově velmi specifické.

Jestli se vás moje vábení dotkne, pak doporučuji.. vystajlujte si k tomu vaření i atmosféru.
Svíčky, hudba, přátelé a neexistující čas. Pak se dá dle tohoto receptu klidně i snídat 😉

A když tuto dobrotu posnídáte někdy kolem jedenácté, možná vás to dostane mimo proud, jen tak do plynutí, kde pravidla udáváte jen vy sami, tady a teď. A to vám přeji, aby se vám povedlo, aspoň na chvíli. Během dvatisícesedmnáctky na to bude prostor, jen se jej chopit, a pochopit :-)

Tak šťastné a radostné.. Vánoce, Nový rok, nový rok a… především dnešek!

Quinoa s pečenou dýní a granátovým jablkem

Uvařte quinou zvlášť v rendlíku – cca 40 g na porci.

Na plech rozprostřete oloupanou a na plátky nakrájenou máslovou dýni, kterou rukama pořádně obalte v olivovém oleji. Pečte ve vyhřáté troubě do změknutí (cca 15 min).

V rendlíku uvařte křepelčí vejce – aspoň 3 na porci.

Quinou v míse okořeňte římským kmínem, čerstvě mletým pepřem, solí a citrónovou šťávou. Osolte.

Rozkrojte granátové jablko a vyšťourejte z něj semínka. Třeba podle tohoto videa.

Do quinoi přidejte opečenou dýni a granátové jablko.

Posypte nasekanou pažitkou či petrželkou a ozdobte křepelčími vejci.

Quinoa s pečenou dýni a granátovým jablkem

Na fotce jsou ještě syčící placky, ty jsme jen tak uždibovali s marmoškou 😉 Ovšem zabalit se do nich dá ledacos slaného. Jsou z rýžové mouky s vajíčkem a věnovat se jim budu někdy v příštím článku. Nebo chcete recept hned?

Mohlo by vás zajímat:
Chowder s treskouChowder z kokosového mléka s treskou
Bramboračka s pórkem a houbamiMenu na hory
Tian de pommesTian de pommes

Komentář

  

  

  

Můžete použít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>