Mám skluz. Vývar vyšel už v půlce ledna a já si uvědomila, že zapomínám na prcky. Z archivu vyplaval jeden letní recept pro nejmenší, co jej lze aplikovat i teď. Tak tady je. A co bude dál?
|
||||
Mám skluz. Vývar vyšel už v půlce ledna a já si uvědomila, že zapomínám na prcky. Z archivu vyplaval jeden letní recept pro nejmenší, co jej lze aplikovat i teď. Tak tady je. A co bude dál? Taky jste měli celý rok tak napilno? No jo, konec prosince. Už je tu zase ten správný čas se zastavit, v klidu popít horkého nápoje, něco dobrého zakousnout (třeba krekry) a něco zajímavého si přečíst. Poslyšte, znáte už špaldovku? V posledním letošním Apetitu přicházím s tvrzením, že Vvv. Tedy Vánoce voní vanilkou, souhlasíte? Ještě v lednici nemáte svůj vlastní vanilkový extrakt? No tak honem, do Vánoc jej stihnete vyrobit jen tak tak. Jsem ujetá přes oranžové plody. Na podzim pravidelně spásám okolní jeřabiny, obírám nejhezčí šípkové keře a ze zahrady do kuchyně tahám po jednom všechny naše dýně hokkaido. Takže jistě chápete, proč jsem si v říjnovém čísle časopisu Apetit pochutnala právě na jeřabinách. Ani jsem se nenadála a už je tu další Apetit, tentokrát bylinkový. Nezdá se vám, že to léto někam rychle uteklo? Ještěže jsem stihla jeho voňavý bylinný kus zakonzervovat do oleje, který se teď budu snažit podsunout i vám. Tak tu máme další číslo, vykecávám v něm o levanduli, ale ne tak moc, jak bych sama chtěla. Proto čtěte tady, co fialového mám ještě na srdci. V květnu jsem nestihla upozornit na Apetit s černým rybízem, načež proběhl PFF. Teď se v Brnem dovalilo Jídlo z blízka (čtete středeční brněnskou MF Dnes) a na zahradě zrají jahody, třešně, roste salát, kvete bez a měsíček lékařský… a v dalším čísle Apetitu jsem si vzala na mušku cider. Medvědí stopu jsem s postupujícím jarem definitivně opustila a nasměrovala se tentokrát na… jogurt. I z něj se dá vytěžit cosi netradičního. Psát do vlastní rubriky v Apetitu.. dá se taková nabídka odmítnout? Asi dá, ale já neodolala. Co jsme v únoru s Hankou a Marií upekli, to už tento pátek můžete ochutnat. |
||||
© 2024 Věra Strnadová Chcete-li převzít či šířit dále obsah tohoto webu pro výdělečné účely, napište mi a vyžádejte si prosím předem můj souhlas. Všechna doporučení v článcích uvedená vychází z mých osobních zkušeností a z použité literatury. Nejedná se o léčebné metody ani návody, jak se vypořádat s případnou nemocí. Aplikace uvedených rad záleží čistě na vašem osobním zvážení. Jakýkoliv projev nemoci či potíže, stejně jako kombinaci užívaných léků, bylinek a jídla doporučuji konzultovat s ošetřujícím lékařem. Powered by WordPress & Atahualpa |
Právě probíráme