Věruška na Facebooku


Nakupuji také na...


Blog běží, díky...

Vývar v Apetitu, a co dál?

Apetit 02/2012 - vývar

Mám skluz. Vývar vyšel už v půlce ledna a já si uvědomila, že zapomínám na prcky. Z archivu vyplaval jeden letní recept pro nejmenší, co jej lze aplikovat i teď. Tak tady je. A co bude dál?

celý článek…

Špaldová mouka v Apetitu

Apetit 01/2012 - špaldová mouka

Taky jste měli celý rok tak napilno? No jo, konec prosince. Už je tu zase ten správný čas se zastavit, v klidu popít horkého nápoje, něco dobrého zakousnout (třeba krekry) a něco zajímavého si přečíst. Poslyšte, znáte už špaldovku?

celý článek…

Vanilka v Apetitu

Vanilka v Apetitu - 12/2011

V posledním letošním Apetitu přicházím s tvrzením, že Vvv. Tedy Vánoce voní vanilkou, souhlasíte? Ještě v lednici nemáte svůj vlastní vanilkový extrakt? No tak honem, do Vánoc jej stihnete vyrobit jen tak tak.

celý článek…

Sůl v Apetitu

Apetit 11/2011 - sůl

Toto číslo je tak nějak blogerek plné. Se mnou jste si zasolili. S Julií prošli vinicemi autentistů a se Šárkou zkoukli bramborovou kuchařku.

celý článek…

Jeřabiny v Apetitu

Apetit 10/2011 - jeřabiny

Jsem ujetá přes oranžové plody. Na podzim pravidelně spásám okolní jeřabiny, obírám nejhezčí šípkové keře a ze zahrady do kuchyně tahám po jednom všechny naše dýně hokkaido. Takže jistě chápete, proč jsem si v říjnovém čísle časopisu Apetit pochutnala právě na jeřabinách.

celý článek…

Bylinky v Apetitu

Apetit 09/2011 - bylinky

Ani jsem se nenadála a už je tu další Apetit, tentokrát bylinkový. Nezdá se vám, že to léto někam rychle uteklo? Ještěže jsem stihla jeho voňavý bylinný kus zakonzervovat do oleje, který se teď budu snažit podsunout i vám.

celý článek…

Levandule v Apetitu

Apetit 08/2011 - okouzlení levandulí

Tak tu máme další číslo, vykecávám v něm o levanduli, ale ne tak moc, jak bych sama chtěla. Proto čtěte tady, co fialového mám ještě na srdci.

celý článek…

Černý rybíz a cider v Apetitu

Apetit červen 2011 - černý rybíz

V květnu jsem nestihla upozornit na Apetit s černým rybízem, načež proběhl PFF. Teď se v Brnem dovalilo Jídlo z blízka (čtete středeční brněnskou MF Dnes) a na zahradě zrají jahody, třešně, roste salát, kvete bez a měsíček lékařský… a v dalším čísle Apetitu jsem si vzala na mušku cider.

celý článek…

Domácí jogurt v Apetitu

Medvědí stopu jsem s postupujícím jarem definitivně opustila a nasměrovala se tentokrát na… jogurt. I z něj se dá vytěžit cosi netradičního.

celý článek…

Medvědí česnek v Apetitu

Apetit 04/2011 - česnek medvědí

Psát do vlastní rubriky v Apetitu.. dá se taková nabídka odmítnout? Asi dá, ale já neodolala. Co jsme v únoru s Hankou a Marií upekli, to už tento pátek můžete ochutnat.

celý článek…