Věruška na Facebooku


Nakupuji také na...


Blog běží, díky...

Medvědí česnek v Apetitu

Apetit 04/2011 - česnek medvědí

Psát do vlastní rubriky v Apetitu.. dá se taková nabídka odmítnout? Asi dá, ale já neodolala. Co jsme v únoru s Hankou a Marií upekli, to už tento pátek můžete ochutnat.

Tedy o ochutnávku nepůjde doslova, pokud ovšem s oblibou nechroustáte papír. Alespoň textově se vás pokusím naladit na surovinu, která je běžně k dostání (dokonce bezúplatně) a v kuchyni dokáže nevídané divy.

Úsměv, prosím

Téma pro dubnové číslo nebylo jisté ani ve chvíli, kdy jsem stála před objektivem v redakci Apetitu. Upřímně, focení je jedna z věcí, která mi příliš nedělá problém. Přesto jsem se necítila ve své kůži, když za zády fotografa Marka Kučery nastoupila téměř celá přítomná redakce. Nechala jsem se zvěčnit do zásoby hned několikrát. Stejně to pózování nakonec bylo zábavné.

Na duben mě tu máte s oblíbenou hedvábnou šálou. Před ťukáním do počítače v této pozici ale varuji, budou vás pak pěkně bolet záda :) V tuto chvíli jsem fakt netušila, jak ten první článek dám dohromady a o čem vlastně bude.

Okamžik inspirace je nevyzpytatelný a já děkuji své Múze, že mě zatím nikdy nezklamala. Záhy po focení došlo i na text. V něm jsem se vykecala na téma mého jarního oblíbence, kterým není nikdo jiný, než česnek medvědí. Minulý rok jsem se jeho zelenými listy lehce předávkovala (to byla jízda) a letos jimi hodlám zahltit vás. Nebojte, vše potřebné se dočtete v Apetitu a pokud vám nebude recept na rizoto stačit, stavte se tu před Velikonocemi. Připravíme si medvědí nádivku.

Dubnový Apetit najdete na stáncích od pátku 18. března 2011.

Jde o naladění první, nikoliv poslední. Dokud mě neopustí síly, bude rubrika U Věrušky v kuchyni stálou součástí Apetitu 😉

© Náhled celého článku o medvědím česneku, jak vyšel v Apetitu

* Co už vyšlo v Apetitu aneb Surovina po surovině *

Mohlo by Vás zajímat:

9 komentářů k Medvědí česnek v Apetitu

  • Ivo, otázky jsou od toho, abychom nad nimi všichni diskutovali :-) Olej bych nechala při pokojové teplotě luhovat dejme tomu dva týdny a pak bych jej slila a uchovávala v temnu a chladu. Toť můj názor.

  • avatar Iva

    Dobry den, rada bych se zeptala na vyrobu oleje z medvediho cesneku, o kterem se zminujete v clanku. Manzel prinesl urodu krasneho medvediho cesneku, tak jsem hledala vsemozne zpusoby, jak jeho super vlastnosti uchovat a nasla jsem u vas tento recept. Listky jsem nasekala, nalozila do ryzoveho oleje a ulozila. Ted jen nevim, mam ulozit v lednici, nebo staci kdekoliv? Jak dlouho myslite, ze olej vydrzi? Je potreba casem nejak slivat nebo lze ponechat takto? Omlouvam se za mozna hloupe dotazy, ale nerada bych o takovou urodu prisla :-) Dekuji za odpoved!

  • Aleno, takové hodnocení je nejlepší odměna :) Děkuji a budu se snažit být čtivá i nadále 😉

  • avatar Alena Marečková

    Rozhodne je Vase rubrika v Apetitu zajimava, po delsi dobe jsem precetla cely clanek 😉 Drzim palce a tesim se na dalsi clanky!

  • Šárko, taky mám svá místa a není nad jarní procházku voňavým lesem, že jo :) Děkuji!
    Michalo, to mě těší a děkuji!

  • Jaro bez vůně medvědího česneku je nemyslitelné, proto si ten Apetit taky nenechám ujít!

    U nás se dokonce medvědí česnek objevuje i v jednom malém ovo-zelu, což je příjemné. Nejraději na něj chodím do přírody a protože mám svá místa, nechybí mi ani řádka receptů pořádně ovoněných medvědím česnekem. I tak se těším na to, co se ti podařilo s Hankou a Marií vymyslet nového, chutného a lákavého :-)

    Ať se daří, Věrko,
    přeji krásné jaro!
    Š.

  • Apetit už mám díky předplatnému a to číslo mi přijde super, kupa zajímavých článků. Držím palce!

  • Tak doufám, že nezklamu 😉

  • Cool, tak to si po delší době Apetit zase koupím!

Komentář

  

  

  

Můžete použít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>