Věruška na Facebooku


Nakupuji také na...


Blog běží, díky...

Proteinové tyčinky v Sama doma

Věruška v Sama doma 26.2.2016

Chtěla jsem na proteinové tyčinky udělat workshop. Tak proč ne rovnou v Sama doma :-)

Úplně první impulz k probádání proteinových tyčinek má na svědomí moje drahá jogínka. Stačilo několik týdnů studia, pokusů a omylů a pár povedených kousků bylo na světě. Pak už šlo vše ráz naráz. Ochutnávka po józe a hromady tyčinek pro mé milé jógující kamarádky. Poslala jsem návrhy na tohle téma Lindě do Sama doma a další povedené páteční odpoledne z ostravského studia bylo na světě.

Cesta z Brna do Ostravy patří k mým oblíbeným dálničním úsekům. Vážně. Zvláště, když jedu na výlet s rodiči, při kterém si jen tak odskočím na dvě hoďky do studia a pak na fajn vege oběd a šup do auta obklikou za rodinou na Vysočinu.

Věruška v Sama doma 26.2.2016 - první vstup

V prvním vstupu

jsme si řekli, proč proteinové tyčinky nejsou jen pro kulturisty a představili, co do nich budeme dávat. Tak nejdůležitější složka, totiž onen protein, však přišla na řadu až později.
Po mě mluvil pan bylinkář a pak pan doktor Pastucha. Sympaťák s vyladěnýma ponožkama. Mrkněte hned na ten první vstup s ním.

Věruška v Sama doma 26.2.2016 - suroviny

Věruška v Sama doma 26.2.2016 - konopný protein

Druhý vstup

Druhy proteinů, konopný protein je prostý THC a hodí se konzumovat po aerobních činnostech. Nejsou u něj prokázány žádné kontraindikace.
Jak mixovat suroviny na tyčinky. Jak vypadá výsledná hmota. Hlásím, že manžel ochutnal první kousek tyčinky, zatímco kámošky jich spásly už několik desítek :-)

Recepty jsou vždy na množství 6 tyčinek, každá o váze 40 g. Množství proteinu v každé tyčince se pohybuje mei 5-7 g. V těch profi je to i 16 g.

Věruška v Sama doma 26.2.2016 - hmota

Věruška v Sama doma 26.2.2016 - 1. recept

Věruška v Sama doma 26.2.2016 - 2. recept

Třetí vstup

Tvarujeme váleček. Pro koho nepražené kakao ano a pro koho ne. Jak to, že jsou tyčinky sladké i bez cukru.

Pan doktor nevnímal, o čem je řeč a pak proteinové tyčinky lehce setřel. A po vysílání mi přišel říct, že to s tím proteinem tak nemyslel. To se cení. Ano, proteinové tyčinky lze dělat i bez proteinu, ovšem ten smysl mi to už nedává. Nechť si to každý přebere dle svého.

Věruška v Sama doma 26.2.2016

Věruška v Sama doma 26.2.2016

Čtvrtý vstup

Finální tvar lehce získáme pomocí kartonu. Ukážeme jak. Shrnutí a nashledanou.

Věruška v Sama doma 26.2.2016 - váleček

Věruška v Sama doma 26.2.2016 - váleček

Věruška v Sama doma 26.2.2016 - tyčinky

Mohlo by vás zajímat:
Jablečný koláč s datlovou pastouJablečný koláč s datlovou pastou Moderátoři přejí k svátku - Dobré ráno 8. října 2015Smoothies v Dobrém ránu Maková bábovka detailMaková bábovka

9 komentářů k Proteinové tyčinky v Sama doma

  • I malému, nevidím v tom problém :-)

  • avatar Katka

    A můžu je pak dát i malému, nebo mu mám raději upéct zvlášť?

  • Katko, dejte trochu proteinu do těch cookies – dejme tomu 10% mouky bych nahradila konopným proteinem :-)

  • avatar Katka

    Díky za odpověď, toho jsem se bála. Jedeme tři týdny na kole, takže den dva nás stejně nezachrání :o(. Nu což, upeču alespoň pohankové cookies, na doplnění energie jsou také fajn :o)

  • Katko to mě celé moc těší :-) S proteinovkami a horkem je to bolístka. Teoreticky, pokud zvládnete uplácat jen rozmixované sušené ovoce, oříšky a semínka (plus případně protein), pak by i v horku mohly vydržet pár dní. Jenže aby celá hmota držela lépe pohromadě, přidává se troška vody a tam už je problém.. plíseň se chytá o to rychleji. V horku bych jim nevěřila vůbec. Průběžně je testuji a zatím to vypadá tak, že denní pobyt v teple domova den, dva ok. Na slunku nebo v rozpáleném autě špatný.

  • avatar Katka

    Dobrý den, předem moc díky za bezvadný blog, kde velmi často hledám inspiraci pro zdravější vaření a velmi často sklízím na oslavách a setkáních s přáteli obdiv, takže posílám odkazy na recepty dál :o).
    Proteinové tyčinky baští i manžel a bez proteinu je dělám i pro 22 měsíčního syna. Teď řeším, že bychom je rádi s sebou na dovolenou, kde ale nebudou moci být v ledničce. Jak dlouho myslíte že vydrží v teple (horku) v takové kvalitě, abych je mohla dát i synovi? Díky moc Katka
    PS: Ještě malá reklama (doufám, že takhle v komentářích to nevadí), ale nedávno jsem objevila, že v Lidlu mají ve stálém sortimentu špaldovou mouku – obyč hladnou i celozrnnou, za příznivou cenu.

  • Mmm, to musím hned vyzkoušet. Zkouším různé raw tyčinky ze zbytků z odšťavovače a u dětí to sklízí až překvapivý úspěch.

  • Petro, nejvíce mi sedí konopný protein – kupujte Iswari nebo od Vitalvibe – je super do tyčinek nebo do kaší. Z konopného se ale nehodí dělat nápoj a nehodí se pro kulturisty a ty, kteří trvají na budování velké svalové hmoty. Pro ty jsou pak více proteinové nápoje jako například SunWarrior, ten se dá do tyčinek taky použít, ovšem prodraží se.

  • avatar Petra

    Super tyčinky :) Můžu se zeptat, jaký konkrétní protein používáte (výrobce, typ…)? Určitě jste nabídku na trhu dobře prozkoumala a já jsem v tomhle směru bohužel naprosto nepolíbená :) Kdyby to měla být nějaká nechtěná reklama, je možné mi poslat info do mailu?

Komentář

  

  

  

Můžete použít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>