Věruška na Facebooku


Nakupuji také na...


Blog běží, díky...

Pečené čaje v Sama doma

Věruška - Sama doma 29.1.2016

Je třeba něco starého pustit, aby mohlo něco nového přijít. Ty řeči o sáhnutí si na dno, co píšu ve svém profilu, jsem za první měsíc letošního roku naplnila do poslední tečky. Kdo by to byl řekl, že bude nutný další pád, aby mohlo přijít… ale nepředbíhejme :-)

Dle statistik (no jo, dobrá štěnice, ale nebojte, nevím zdaleka všechno) se vás tu zhruba 28% pohybuje pravidelně. Tohle procento zřejmě bude mít přehled, jak slušná srážka s vesmírem mě potkala hned v prvním týdnu roku 2016. Byla drsná a krásná zároveň. Zda jsem v té zkoušce obstála, je otázka na tělo a mezi čtyři oči.

Co se však z té situace zrodilo je nové, hluboké, silné a pokorné. Stejně jako nová Věruška, kterou vám brzy představím. V těle je stále ještě lehce otřeseno a zatuhlo, ale to se poddá. A protože vibrace vibrují vzešla z toho prolínání světů nová nabídka. Pátek 29. ledna 2016 Věruška a pečené čaje v Sama doma. Takové milé zastavení na cestě. Moc milé! Hele a mrkněte na dva měsíce staré video z Dobrého rána, rostou vlásky, rostou. Myslím, že je čas na nový sestřih 😉

Věruška v Sama doma 29.1.2016

První vstup

První pekáč na pečení – exotické ovoce, jablka, cukr, zázvor a spousta koření. Kardamom, badyán, skořice, anýz a hřebíček. Hmoždíř je fajn pomocník. Promícháme, podlijeme a šup do trouby.

Věruška v Sama doma 29.1.2016 - ovoce na pečení

Druhý vstup

Další pekáč – jablka, hrušky, citron a badyán, hřebíček, skořice, jalovec a lehce pomerančové kůry. Které ovoce se hodí na pečený čaj a které nikoliv. Jak okrájet pomeranč. Nahlídneme do trouby, jak se peče první várka.

Věruška v Sama doma 29.1.2016 - ovoce na pečeníVěruška v Sama doma 29.1.2016 - krájení pomerančeVěruška v Sama doma 29.1.2016 - polovina pečení

Třetí vstup

Servírujeme do hrnečků a obohacujeme bylinkami ze zahrádky.

Věruška v Sama doma 29.1.2016 - servírujeme

Věruška v Sama doma 29.1.2016 - servírujeme

Věruška v Sama doma 29.1.2016 - bylinky

Čtvrtý vstup

Kdy čaj péct, jak uchovávat a jak skladovat. Rum a suché skleničky. Vydrží i dva roky :-) A překvapení na závěr, je tam i sůl.

Věruška v Sama doma 29.1.2016 - skleniceVěruška v Sama doma 29.1.2016 - 2 roky starý čaj

Mohlo by vás zajímat:
Jablečný koláč s datlovou pastouJablečný koláč s datlovou pastou Moderátoři přejí k svátku - Dobré ráno 8. října 2015Smoothies v Dobrém ránu Maková bábovka detailMaková bábovka

2 komentářů k Pečené čaje v Sama doma

  • Petro, asi 180 stupňů a zhruba půl hodiny. Chce to kontrolovat, jakmile ovoce povolí a měkne, je hotovo.

  • avatar Petra

    Dobrý den, chci se jenom zeptat na kolik stupňů a jak dlouho pečete pečené čaje? Děkuji za odpověď

Komentář

  

  

  

Můžete použít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>