Věruška na Facebooku


Nakupuji také na...


Blog běží, díky...

Jahodová střela se šunkou

Sušená šunka s jahodovým přelivem

Krátký vstup na téma „červnová večeře pro šunkomilce“. Budou jahody se šunkou.

Když jsem si v půlce května prohlídla obálky tří tuzemských časopisů o jídle, došlo mi, že tady prostě jahody táhnou :)

České časopisy o jídle, červen 2011

Kdo v červnu nemá jahody, je out. Osobně dělám jahodový koktejl a možná jeden moučník. Co si ale dám s největší chutí, je jahodový přeliv s balsamikem a pepřem. K němu ruličky z plátků sušené šunky, kolečka kornspitzu a trhaný salátek z naší zahrádky s kapkou řepkového oleje zdobený okvětním lístkem měsíčku lékařského.
Moment… málem bych zapomněla na jahodové semifreddo. Jahody teď prostě hýbou Českem.

Sušená šunka s jahodovým přelivem a zeleným salátkem (bezlepkové)

plátky sušené šunky, směs listových salátů natrhaných na kousky, řepkový olej, okvětní lístky měsíčku lékařského (nemusí být), oblíbené pečivo (já kornspitz), očištěné a omyté jahody, balsamikový přeliv (balsamic glaze), čerstvě mletý pepř, případně trocha sladidlaSušená šunka s jahodovým přelivem

  1. Jahody dejte do mixéru a společně s trochou balsamikového přelivu rozmixujte. Opepřete čerstvě mletým pepřem (já použila barevný pepř) a případně oslaďte – to když jahody byly spíše kyselkavé.
  2. Jahodový přeliv můžete propasírovat přes jemné sítko, ale komu nevadí malé pecičky, pasírovat nemusí.
  3. Plátky šunky srolujte do úhledných roliček na talíř, na okraj přidejte trhané listy salátu, zakápněte řepkovým olejem a ozdobte měsíčkem.
  4. K šunce přilijte jahodový přeliv a podávejte s pečivem.
Mohlo by Vás zajímat:

2 komentářů k Jahodová střela se šunkou

Komentář

  

  

  

Můžete použít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>