Krom toho, že se jmenují Brownies pyšní se ještě dalšími 3B: Borůvkové . Bezlepkové . Božské. Srpnový recept pro můj končící sedmý měsíc těhotenství ve znamení sladkého doplňování hořčíku.
CELÝ RECEPT NAJDETE NA MÝCH NOVÝCH STRÁNKÁCH… PROSÍM TUDY…
Do vajec přidejte zchládlou rozpuštěnou čokoládu a stěrkou promíchejte.
Přisypte mouku a mandle (nebo jen mandle) a znovu promíchejte.
Borůvky ideálně obalte v troše hladké rýžové mouky a pak vmíchejte do těsta (můžete je tam vmíchat i neobalené, používáte-li jen mandle).
Těsto nalijte do mafinové formy, kterou předtím lehce vymažte máslem – silikonovou formu netřeba vymazávat.
Pečte zhruba 20-25 minut. Povrch hotových brownies bude matný, ale vnitřek by neměl zcela ztuhnout. Kdo chce, nechá brownies vychladit a podává se zmrzkou nebo se šlehačkou nebo jen tak.
No a jestli vám teď vrtá hlavou myšlenka na život bez cukru, tak můžete zkusit místo čokolády použít čistou kakaovou hmotu a cukr vyškrtnout z receptu úplně. A když použijete místo másla čistě kokosový tuk, celé to dílo bude zatraceně tučně dokonalé.
Při tom všem však nezapomeňte, že kakao a jakékoliv výrobky z něj obsahují veliké množství purinů a není radno je konzumovat, trpíte-li dnou.
Mohlo by vás zajímat:
Pečené papriky ve skle |
Bezlepkové borůvkové knedlíky |
Zmrzka na 5 minut |
---|
Pavlo a Věrko, asi hrst až dvě
A kolik prosim tech boruvek? Od oka?:) Diky
A kolik tech boruvek, prosim? Diky!
Mňam, to vypadá velmi chutně