Věruška na Facebooku


Nakupuji také na...


Blog běží, díky...

Věruška a pampelišky v Dobrém ránu

Věruška a pampelišky v Dobrém ránuV úterý 19. května jsem si užila brzké ranní vstávání a dvou-a-půlhodinkovku v brněnském studiu České televize. Jaké to bylo?

Téma bylo dané, měly se jíst pampelišky. Kolik, v jaké podobě a jak nahusto bylo už v mojí režii. Nikoho by asi nepřekvapilo, kdybych se za pultem pustila do přípravy pampeliškového „medu“. Jenže já chtěla něco víc CHUŤOVĚ BAREVNÉHO, protože pampeliška je bylina jedlá od kořene až po květ. A chtěla jsem dokázat – sobě i vám – že si ji lze na talíři fakt užít. A užít jsem si hodlala i pobyt ve studiu. Prostě další výzva. Nevím co vy, ale já si to živé vysílání vychutnala opravdu maximálně.

Opáčko, linky na videa a moje postřehy

Ráno jsem vstávala ve čtyři, připravila sebe a svačinu pro starší dítě do školy. Naházela věci z lednice do tašky, lapla bednu s výbavou a u lesíka utrhla větvičku šeříku. Cestou přes Žluťák jsem si vychutnala červánkový východ Slunce. Fajn parkování a setkání s produkční. Šup do studia, všechna výbava na své místo, maskérna, rychlé potřepání rukou s Filipem Jankovičem, pár slov s moderátory, vysílá se.

Dobré ráno 19. května 2015Úvodní přivítání
Na začátku jsme mluvili o smoothie, představili kokosové mléko, moje noční hladovění a pozdní snídání. Celkem by mě zajímalo, kolik lidí sleduje televizi o čtvrt na sedm ráno.

Po sérii pokusů s čerstvými pampeliškami jsem se musela vzdát myšlenky, že budu jídlo zdobit čerstvými květy. Fakt se mi nepovedlo mít pampelišku rozvitou v šest ráno. Musela jsem přistoupit na sušenou variantu, která bohužel není tak efektní. Dobré ráno 19. května 2015 - moderátoři sají smoothieDobré ráno 19. května 2015 - smoothie z jablka a pampeliškyDruhý vstup
Ještě jednou smoothie – teď už recept, kdy a kde sbírat pampelišky, jejich účinky a hlučné Ondřejovo smoothie srkání 😉 Kdekoliv umixuji smoothie, vyvolá to úžas. Do deníčku nutno poznamenat: jednoduchá síla. Klidně se chytněte některého z receptů na banánové smoothie a přidejte k tomu oněch pár pampeliškových listů. V tu chvíli už energie kolem vařícího pultu proudila na plné obrátky, my se dobře bavili. Snad i diváci 😉

Dobré ráno 19. května 2015 - pestoDobré ráno 19. května 2015 - těstoviny s pampeliškovým pestem Třetí vstup
blog.veruska.cz, pampeliškové pesto a moje záměna oříšků za dýňová semena – dýně v pestu byla, oříšky nikoliv. Soustředění bylo těžké.  Ondřej a Filip pojídají pampeliškové těstoviny. Pesto je druhá věc, která všude slaví úspěch. Teď už to víte i vy.

Dobré ráno 19. května 2015 - Filip jí těstoviny
Dobré ráno 19. května 2015 - pampeliškový salát Čtvrtý vstup
Salát z pampeliškových listů, zálivka s javorovým sirupem – moje oblíbená kombinace. Podobný salát jsem už dávala na blog s hovězím masem – v tom receptu najdete i přesný poměr surovin na zálivku. O ten salát nebyl moc zájem ani po vysílání a přitom ty stejné listy tvořily základ pesta. Rajče jsem použila italské bio, co jsem zrovna dostala v bedýnce a olivy byly fantastické – marinované. Jak jsou ty preference zajímavé.

Dobré ráno 19. května 2015 - zkoumání kakaových košíčkůPoslední vstup
Čokoládové a kakaové košíčky, kokosový tuk a rozloučení. Ty košíčky jsem zkoušela týden dopředu a vždycky jsem je všechny pak snědla, ujíždím teď na čokoládě. Jsou raw a nejspíš tuto sladkost zná každý vegan. Kdo nemusí kokosový tuk, klidně si košíčky naplní čokoládovým krémem z kakaa a avokáda. Taky dobrý.Dobré ráno 19. května 2015 Celá dvou-a-půlhodina ve studiu utíká velmi rychle. Tedy za předpokladu, že se neberete příliš vážně. Pro trémistu to musí být utrpení. Tady jeden můj pohled těsně před koncem vysílání:

Dobré ráno 19. května 2015

Mohlo by vás zajímat:
Veganská buchta s jablkyMandlové mléko a jablečná buchta Domácí kokosové mlékoDomácí kokosové mléko Polévka z hlávkového salátuPolévka z hlávkového salátu

Komentář

  

  

  

Můžete použít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>