Věruška na Facebooku


Nakupuji také na...


Blog běží, díky...

Domácí kokosové mléko

Domácí kokosové mléko

Používám jej tak často, že si zaslouží samostatný příspěvek. Snadné, rychlé, levné a neuvěřitelně efektní domácí kokosové mléko.

co-je-vyzivou

CELÝ RECEPT NAJDETE NA MÝCH NOVÝCH STRÁNKÁCH… PROSÍM TUDY…

 

Domácí kokosové mléko

21 komentářů k Domácí kokosové mléko

  • avatar Anička

    Tak tohle mléko je super!!!!! Moc děkuji! Dlouho jsem se na to chystala a nyní díky jiné buchtě konečně zrealizovala. A stačil mi ponorný mixér. Sice to bylo na dlouho, ale mléko je hotové :-)

  • avatar Eva

    Dělám a moc mi chutná. Používám ho i na slané omáčky s kari, atd. Jen k tomu potřebujete kvalitní mixér, např. tyčový mixér Braun, já jsem s ním moc spokojená :-)

  • avatar manra

    bez blendru všechno předmelu na prach na tříštivým mlýnku na starým pragomixu

  • Ivano, vodu stačí ohřát. Jde o to, aby byla dost teplá a tuk z kokosu se v ní mohl rozpustit.

  • avatar Ivana

    Dobrý den, vodu mám nechat vařit? Popřípadě jak dlouho? Děkuji za odpověď.

  • avatar AndyA

    Doma máme Vitamix – vlastně udělá vše, co potřebuji a ve výborné kvalitě. Neměnila bych.

  • avatar Josef

    Dobrý den -Já mám mixer“Philips 800W ,6 nožů,funkce led,skleněná nádoba na horké věci,jsem s ním moc spokojen rozbyje vše napadrď v krátkém době.Cena kolem 2500 Kč.

  • avatar Elka

    Vitamix je supr mixér, taky ho máme doma už třetím rokem a maximální spokojenost.

  • avatar Andy45

    I my máme doma Vitamix. Stál sice víc, ale zase s ním udělám víc, než například s ručním mixérem nebo tyčovým. Prostě oceňuju vícefunkčnost a úplné rozsekání např. ledu.

  • Ivano, mám od KitchenAid přímo jen blender, který stál tuším kolem 5.500 http://www.kitchenaid.com/shop/countertop-appliances-1/countertop-appliances-2/blenders-3/102020121/

    Rýži nevařit! Používá se syrová. S rýžovýma vločkama nemám zkušenost, ale logicky – když to jde s ovesnými, půjdou i rýžové :-)

  • avatar Ivana

    Dobrý večer, chci se zeptat,zda od Kitchenaid pro uvedené účely dostačuje základní model mixéru. Jsem na MD a dvacet tisíc je opravdu moc… Rýži na rýžové mléko předpokládám nejprve uvařit? Lze použít při nedostatku času rýžové vločky? Děkuji Ivana

  • avatar Iva Z.

    Taky používám mixér vitamix. Super mixér, co toho dost vydrží.

  • avatar Anna T.

    Tak já mám třeba mixér Vitamix a ten je taky dobrý.

  • Ano,běžně jej zahřívám.

  • avatar Zdeňka

    Dobrý den,muže se kokosové mléko zahřát či vařit?děkuji nza odpověď

  • Jano, blender mám KitchenAid a jsem maximálně spokojená – s výkonem i s hlučností. Co se ořechů týče, ty mixuji častěji buď v přídavné nádobě k ručnímu mixéru a nebo v kafemlýnku, protože ten jediný dokáže udělat z ořechů a semínek jemný prach. Také záleží na množství ořechů, které chcete pomixovat. Blender to zvládne, ale protože má nádobu o větším průměru, chce to mixovat více ořechů. Menší množství těžko pomixujete.

  • avatar Jana

    Dobrý den,
    Můžu se zeptat, jaký mixer (blender) používáte? Chtěla bych si pořídit něco se slušnějším výkonnem, aby zvládl třeba i ořechy.
    Děkuji za odpověď.

  • avatar Veronika

    Díky moc za odpověď. Potřebovala jsem praktické zkušenosti. Pro začátek budu zkoušet stejně jen malá množství a pak se uvidí, třeba i blender. V těchto zdravých věcech si doma bohužel frčím jen já (a dcera, protože zatím nemá moc šancí protestovat), uvidíme, snad jednou prozře i tatínek :)

  • Hodně záleží na chutích, u nás třeba staršímu synovi chutná i hodně výrazné makové mléko, kdežto ten mladší mi vypije jen mléko kokosové nebo mandlové. A blender je vážně potřeba, tyčák se při mixování rostlinných mlék může ošklivě zavařit, i když se dělají časté a delší pauzy.

  • Veroniko, podle mě:
    1/ blender je v mé kuchyni ta nejlepší investice, kterou jsem za poslední roky udělala. Používám jej skoro denně, protože si vyrábí ony rostlinné nápoje a protože milujeme smoothie – já i moje dcera, syn a muž si jedou více v kaších. V bledneru taky mixuji polévky – horké a dokonce i ty ze syrové zeleniny. Ale pokud přece jenom trváte na tyčovém mixéru… v nádobě, kterou lepší tyčové mixéry mají jako součást výbavy se dá rostlinný nápoj rozmixovat, ale v malém objemu (když to s množstvím přešvihnete, poteče to všude kolem) a velmi nahrubo, takže prospěšných látek z použité suroviny dostanete do nápoje méně. Sama jsem dlouhou dobu používala tyčový mixér s nádobou na výrobu rýžového mléka, pořád mi to přetíkalo a zůstával velký odpad. Pak přišel blender a je to skok o dvě stě procent nahoru :-)
    2/ samozřejmě rostlinné mléko si vylaďte, jak chcete. Moje oblíbené varianty jsou rýže-mandle-mořská řasa (vápník z mandlí pro děti možná chutnější, než z máku), oves-konopné semeno-mořská řasa (tady je bonus bílkovina) nebo jen rýže-mořská řasa. Řasa se hodí nori, wakame nebo kombu, přidávám opravdu jen kousíček a to kvůli stopovým prvkům, vitamínům a minerálům (mimo jiné i vápník). Mák a nápoj z něj je dost výrazný a lehce nahořklý a mým dětem nechutná, určitě bych ale trošku máku například k rýžovému nápoji zkusila přidat, uvidíte, co na to dcerka. Já dětem dělám nejčastěji zmíněné varianty plus kokosové mléko. Dcera je ale typ, který může i kravské mléko a nedělá jí žádný problém, syn zase naopak.
    Mějte se báječně!

  • avatar Veronika

    Dobrý den,

    chtěla bych teď omezit v co největší míře kravské mléko kvůli dloouhodobým potížím s pletí a článek o kokosovém mléku mi přišel vhod. Mám několik otázek týkajících se rostlinných mlék. 1) opravdu je potřeba blender? Nezvládnu to s trochou šikovnosti/trpělivosti s tyčovým mixérem? (blender je totiž na dně seznamu potencionálních investic)2)mám 15 měsíční dceru, se kterou snídáme kaše a řeším otázku dostatečného obsahu vápníku, je možné připravit rostlinné mléko ze dvou surovin zzároveň (př. rýžovo-makové), jaké mléka jste dávala svým dětem v tomto věku?
    Díky za odpověď a Dobré ráno bylo super.
    Veronika

Komentář

  

  

  

Můžete použít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>