Jak a co jsem vymyslela pro vaření s omezením, tedy česká klasika bez lepku, bez laktózy, pečení bez vajec a s nízkým glykemickým indexem. To vše v Dobrém ránu 4. listopadu.
Pudink z kukuřičného škrobu s kurkumou a vanilkou a pudink z tapioky s čokoládou – obojí do kokosového mléka.
Honza Brožek degustuje pudink.
Těsto na knedlíky. Jak vypadá hrachová mouka. Co na žabičkové knedlíky říkají děti. Technika vaření hrnečkových knedlíků.
Omáčka na způsob svíčkové – kořenová zelenina plus pór a fenykl. Podusit, rozmixovat, případně zjemnit mandlovým mlékem.
Sláva, knedlíky jsou hotové. Vyklopíme z hrnečku a krájíme.
Rekapitulace, vegan buchta – variace na hraběnčiny řezy. Vegan a třeba i pro cukrovkáře.
Rozlučkááá a pak snídaněěě!
Mohlo by vás zajímat:
Černý kořen, pomazánka a polévka | Smoothies v Dobrém ránu | Proteinové tyčinky v Sama doma |
---|
Skvely clanok, opat, ako vzdy. :))
Moc děkuji,mám celiakii,tak se u vás inspiruji poměrně často:-). Zatím jsem knedlíky nezkusila,ale jsem zvědavá,tak při nejbližší příležitosti se na ně vrhnu.
Našla jsem ještě poznámky k receptu přímo pro Dobré ráno a v gramech! Takže na dva knedlíky: 130 g mouky, 250 ml mandlového mléka, 2 plátky bezlepkového chleba, 1 vejce, sůl a nasekané bylinky.
Zdravím Ivanko, odměřuji na hrnky Asi takto: hrnek mouky (použila jsem hrachovou půl napůl s pohankovou), jeden a půl až dva hrnky nakrájeného bezlepkového chleba, hrnek rostlinného mléka (nebo kravského), 2 vejce – žloutek do těsta, sníh z bílku nakonec, sůl a bylinky.
Dobrý večer Věruško,mohla bych vás poprosit o přesný recept na knedlíky? Kolik mouky,vajíček atd. V reportáži to nebylo,pokud jsem dobře sledovala. Netroufám si to zkoušet odhadem. Díky moc,Ivana