Věruška na Facebooku


Nakupuji také na...


Blog běží, díky...

Týden foodie matky - úterý - akce palačinky

Snídaně - úterý

Fotodokument každého ze sedmi dnů v jednom mém květnovém týdnu. Dnes úterý.

RÁNO

Snídaně – ovesná kaše, mandle, semena, ořechy, makový olej. Do juniorova budíčku stíhám masáž chodidel a přípravu snídaně. Cvičím vedle jeho židličky, když snídá. Jí sám kaši, je všude.

Ovesná kaše - úterý

Na rostlinné mléko namáčím ovesné vločky do vody (hrst jemných ovesných vloček na 500 ml vody). Večer použiju na palačinky.

Převlíct, umýt, žehlíme – skřítek střídavě vypíná a zapíná parní prkno, rozhazuje vyžehlené. Čekám technika UPC, nepůjde net.

DOPOLEDNE

Maily, bobek v plíně. Píšu, junior přistavil židli ke dřezu, myje, cáká. Tři telefonáty. Nejnutnější na netu vyřízeno. Prohlížíme knížku o zvířátkách.

Hruška na sváču.

Vařím těstoviny. Oloupat a očistit batátu, dvě střední mrkve a dva malé fenykly. Do hrnce, pod vodu se solí, vařit do změknutí.

Junior mezitím roznesl hlínu z květináčů na balkoně po celém bytě. Vysáváme. Zvonek, výměna modemu.
Těstoviny se zeleninovou omáčkou - úterý

Jdem mixovat uvařenou zeleninu. K tomu těstoviny, nahoru mateřídouška. Snědeno, hají. Do náruče, uspávám. Spí, zase bratru dvě hoďky pohov.

ODPOLEDNE

Poklidit hračky na zemi. Nachystat tašku na tenis pro druhou ratolest.

Mix ovesného mléka, do toho vejce, špetka soli, špaldová mouka (odhadem 200 g) = těsto na palačinky, do lednice odležet.

Dojídám těstoviny se zeleninovou omáčkou a bavím se u článku Ivany Svobodové o Radku Johnovi (Respekt 18, článek A teď tu o babičce). Zvonek, babička na hlídání. Jedu nakupovat.

Kakaovou hmotu v obchůdku u Brněnky nemají (ale pro mě objednají), špekáčky ve Sklizeno ano. Je třeba se připravit na zítřejší čarodky, kupuji nezdravé buřtíky pro tři rodiny. Sms od kámošky: její děti budou večer v telce a Iveta Bartošová skočila pod vlak. Baví se o tom zrovna v obchodě. Je novoluní.

Nákup - úterý

Domů, junior už nespí. Vybalit nákup, sváču na hřiště, běh k písku. Beru věci a dceru ze školky, zítra už tam nejdem. Dvě hoďky na písku.

VEČER

Domů. Dcera přijela z tenisu s tatínkem. Umýt, převlíct, smažím palačinky, starší dítko pomáhá, vysvětluju postup, nakonec smaží sama (skvělá!).

Palačinky - úterý

Krájím pórek, celer a krůtí medailon. Je třeba uvařit jídlo na zítra. Píšu. V obyváku řádí zvěř (palačinky dosmaženy). Večeře, palačinky mizí během několika minut. Byly s naší meruňkovou marmoškou kdo chtěl, mohl si dát rakytníkový přeliv (rakytníková šťáva v kostce z mrazáku mixnutá s kysanou smetanou, slazená medem) .   Uklízím drobnosti na zemi. Mlíko, sprcha, spíme. Všichni.

Nějak to letí, ne? Zítra je středa.

Co bylo v pondělí? Palačinkové úterý. Středa – čarodky bez fotekČtvrtek – první máj Pátek – zahradníků svátek
Sobota – pohádková Neděle – cestovní

Komentář

  

  

  

Můžete použít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>