Věruška na Facebooku


Nakupuji také na...


Blog běží, díky...

Týden foodie matky - sobota - pohádková

Snídaně - pondělí

Fotodokument každého ze sedmi dnů v jednom mém květnovém týdnu. Víkendová sobota.

RÁNO

Mám narozky. Oslava proběhla dopředu, takže dneska klid. Budíček. Vstávají hned všichni. Žádná masáž, ani cvičení. Kaše – ovesno-pohanková – jednou rukou s juniorem v náručí. Převlíct, umýt.

Dcerka mi přeje. Dostávám papír na poznámky a obrázek, andlíka z keramiky mi dá doma. Volá tchýně. Přeje a zve na srnce k večeři. Pračka prát. Děti z Bulerbinu – to je idylka. Peču jakože dortík z banánového těsta. Zdobím čokoškou (mám na ni hroznou chuť). Papírky kolem prosím nejíst! Tečou nervy, děti na lince, čurbes všude.

Banánový koláč - sobota

DOPOLEDNE

Už neprší, oblíct, ven. Gumáky, velká zima. Tatínek přišel ven sekat trávu a popřál.

Polívka a guláš k obědu jako včera, já bez masa.

Junior spát. Pověsit pračku. Vysát. svačina na odpo – banánová buchta, chleba s lučinou a pažitkou, pitíčka. Náhradní oblečení, plíny a doklady do batohu. Píšu.

ODPOLEDNE

Křik, slzy, adrenalin stoupá. Na vině je maličkost. Rozuzlení – pohádková vesnička já s dcerou, tatínek doma s juniorem. Spěcháme. Stíháme. Přijela taky babička s dědou. Pohádkové domečky jako hotelové pokoje. Sakramentská zima.
Karkulka, bezduchý Šmudla, vtipná Kanimůra. Foto, hod šiškou, odměna fuj lízátko. Co bych pro dítě neudělala. Musíme se ohřát, přesun k babičce.

Pohádková vesnička - chaloupka z mechu a kapradí

Pohádková vesnička - chaloupka z mechu a kapradí - Karkulka

Pohádková vesnička - Budulínkova chaloupka

Pohádková vesnička - vodník a v pozadí Kanimůra

VEČER

K večeři babiččino slavnostní srnčí a narozeninová zmrzka s jahodami.

Skoro za tmy zpět. Tisůvka a tatínek s juniorem.

Sacher – moc sladký, povidlové tašky – kvalitní jistota, tvarohový mousse – příjemně nakyslý, s balzamikovým přelivem, jahody mimo sezónu, ale jo!

Přecpaní domů. Je pozdě. Koupat. Spát.

Tisůvka - sachr - sobota

Co bylo v pondělí? Palačinkové úterý. Středa – čarodky bez fotekČtvrtek – první máj Pátek – zahradníků svátek
Sobota – pohádková Neděle – cestovní

1 komentář k Týden foodie matky – sobota – pohádková

  • avatar Klára

    Ten dortík vypadá úžasně, to musím přes víkend zkusit udělat, přijedou známí, tak se musím ukázat. Jinak pohádková vesnička je super krásné místo, dětem se moc líbilo. My tam měli dokonce ubytování přes tuto stránku http://www.topsleva.cz/slevy/pohadkova-vesnicka , tak příště můžete vyzkoušet:)

Komentář

  

  

  

Můžete použít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>