Věruška na Facebooku


Nakupuji také na...


Blog běží, díky...

Sushi Brnu sluší

MOMO Sushi bar

Už se o tom shushká dlouho. Minimálně od té doby, co z brněnské Olympie zmizel jediný sushi bar široko daleko. Pak se tu sushi dalo najít (a stále dá) příležitostně v menu některých restaurací a taky na webu. V MOMO Sushi na to šli od lesa, nejdříve otestovali zájem virtuálně s formou rozvážky a teď se na to vrhli reálně. Na Solniční 13 v těchto dnech otvírají MOMO Sushi bar.

Ke zvládnutí a otestování prvního náporu pozval team MOMO Sushi osoby povolané, své rozvážkové zákazníky. Těm rozeslali email, že je možné rezervovat omezený počet míst na zahajovací párty osmého a devátého května. A zájem byl.

MOMO Sushi kaiten

MOMO Sushi bar

Na první páteční termín, přesně v poledne dorazila do baru zhruba pětatřicítka lidí. Zvědavých a soudě podle rychlosti úbytku prvních sushi talířků vcelku hladových. Pozice u kaitenu byla moc fajn, bezvadní spolusedící Pavel s Romanou obdobně zvědaví (díky za milou společnost!) a místní sensei velmi sdílný. Věděli jste, že Japonci sushi jedí s minimem sójovky a spíše rukama, než hůlkama? A s pečlivostí jim vlastní. Správný styl uchopení nigirisushi jsem musela trošku trénovat :)

K mání bylo nigirisushi s lososem, tuňákem, tuším treskou a mořskými plody (zachytila jsem krevetu, kalamary a chobotnici) a makisushi s okurkou, ředkví nebo krabí tyčinkou. Vyzkoušela jsem miso polévku s tofu – oproti té rozvážkové byla vyvážená a velmi chutná. Smažené chutě uspokojila skvělá tempura, zvlášť mi v těstíčku chutnala okra a sladká brambora! Dorazila jsem se sladkou rýžovou rolkou a šíleným množstvím lahodného čaje. Chutnalo mi, dokonce až tak, že mi sushi dávka vystačila na celé odpoledne.

MOMO Sushi otvírá 15. května, je v Brně (skoro) první, má dobrou pozici, docela šikovného mistra sushi a pohodlné, červené židličky. Bude to stačit?

Nigiri sushi

Maki sushi

Tempura

Sladké rolky

MOMO Sushi menu, první strana

MOMO Sushi menu, druhá strana

MOMO Sushi bar
Solniční 13, Brno
Tel.: 511 119 605
Otevřeno: Po-Ne 12:00 – 21:30

Mohlo by Vás zajímat:

9 komentářů k Sushi Brnu sluší

Komentář

  

  

  

Můžete použít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>