Věruška na Facebooku


Nakupuji také na...


Blog běží, díky...

Chipotle v Londýně

Budova Chipotle

Chipotle je název pro uzenou papričku jalapeno. Za „svou“ ji přijal jeden americký řetězec specializující se na rychlé mexické jídlo. Byla by to nuda, kdyby filozofií Chipotle nebyl trvale udržitelný rozvoj a podpora lokální produkce. Na starém kontinentu se rozkoukávají. Zatím.

Do londýnského provozu Chipotle jsem se dostala těsně po jeho slavnostním otevření. Řetězec fastfoodů založený v roce 1993 slaví úspěchy v Americe, na náš kontinent se vydal teprve nedávno, v červnu 2010 a to přímo do srdce Londýna.

Restaurace trůní kousek od legendární Oxford Street, přímo na okraji Soho. Míst, kde se v této části Londýna najíst je víc než dost a sama jsem zvědavá, jestli Chipotle může zrovna tady obstát. Jestli se najde takových zvědavců jako jsem já více, nebudou mít o klienty nějakou dobu nouzi.

Když jsme se sem vydali, dostalo se nám – stejně jako všem ostatním příchozím – podrobného vysvětlení jak to v Chipotle  chodí a co je předmětem objednávky. Toho chlapíka, co to všem trpělivě vysvětloval tipuji na manažera restaurace :) Pro mě osobně by to byla vysilující práce. Navíc instruktáž hravě zvládne i obsluha u pultu, kudy postupně procházíte a suroviny vybíráte.

Ještě zabalené burrito v Chipotle

Volíte, jestli naplnit placku nebo housku, jestli masem kuřecím nebo hovězím, s fazolema, bez, s omáčkou a bez…  Suroviny jsou připravené, obsluha je pouze podle vašich instrukcí zkopmletuje = systém Subway. Mě především zajímala chuť a zpracování.

V Chipotle od roku 2000 zavádějí maso z farmářského chovu. Na svém webu tvrdí, že nyní používají 100% vepřového a kuřecího „naturally raised“, tedy z farmářského chovu (u hovězího „jen“ 85%). Smaží bez transmastných kyselin a jejich smetana a sýr jsou bez rBGH. Podporují lokální produkty a farmáře.

Burrito v Chipotle

Zmlsaná od českých farmářů, pardon vlastně moravských 😉 jsem zřejmě čekala příliš. Fastfood je pořád jenom fastfood. Barva, chuť i styl jídla neohromila. Obě naše náplně v burritos – fazolky, já kuřecí, muž hovězí, koriandrová rýže, salát, smetana byly dost fádní a … chuť farmářského masa jste si tak mohli jen domyslet. Za ochutnání stálo jen  guacamole.

A navíc… ačkoliv jídlo je fast se vším všudy, ceny se tak příliš netváří. Pod 7 liber za burrito se dostanete jen těžko. Za tuto cenu se najíte všude kolem a tvrdím, že i šťavnatěji. Konec konců zdá se, že podobného názoru je i řada návštěvníků. Pěknou recenzi najdete i tady.

Pro mě byl Chipotle zklamáním.

Chipotle London 114-116
Charing Cross Rd.
Hours Mon-Sat 11am-11pm Sun 11am-10pm
www.chipotle.com

2 komentářů k Chipotle v Londýně

Komentář

  

  

  

Můžete použít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>